Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς: Μάσκα με μέλι και λεμόνι για καθαρό δέρμα


 

Το λεμόνι και το μέλι αποδεικνύονται ένας καλός σύμμαχος της επιδερμίδας σας. Τα συστατικά που περιέχουν βοηθούν το δέρμα να γίνει λείο και καθαρό ενώ συχνά βοηθούν στη μείωση της έξαρσης της ακμής.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού περιέχει πολύ υψηλή ποσότητα βιταμίνης C με τη μορφή κιτρικού οξέος (σχεδόν 5-6%). Είναι γνωστό ότι περιορίζει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, καθιστώντας το τέλειο συστατικό για τη θεραπεία της ακμής. Ο χυμός λεμονιού περιέχει επίσης άλφα υδροξυ - οξέα που απομακρύνουν τα θαμπά κύτταρα του δέρματος και επιταχύνει την παραγωγή νέων ενώ η υψηλή ποσότητα ασκορβικού οξέος το καθιστά ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, για άτομα με ευαίσθητο ξηρό δέρμα, το λεμόνι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ερυθρότητα και υπερβολική ξήρανση. Συνιστάται πάντα να κάνετε ένα patch test, σε μια λιγότερο ευαίσθητη περιοχή όπως ο αγκώνας πριν εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας.

meli.jpg

Μέλι

Το φυσικό μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, καταπραΰνει τις φλεγμονές και καθαρίζει το δέρμα. Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος αλλά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσες έχουν ξηρό και ευαίσθητο δέρμα καθώς το ενυδατώνει.

Μάσκα προσώπου με λεμόνι και μέλι

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μέλι και το λεμόνι στην περιποίηση του δέρματος είναι σε μάσκες προσώπου DIY . Αυτή η απλή συνταγή είναι η καλύτερη για τη γενική υγεία του δέρματος.

Υλικά

  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ για να σχηματιστεί μια πάστα.Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πινέλο ή τα δάχτυλά σας, εφαρμόστε την πάστα σε καθαρό πρόσωπο. Καλύψτε και το λαιμό σας, αλλά αποφύγετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύντε στη συνέχεια με χλιαρό νερό.

meli-stin-egkymosini.jpg

Μάσκα με λεμόνι, μέλι και μαγειρική σόδα

Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για τις επιδερμίδες με τοπικά σπυράκια ή ακμή.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φυσικό μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Φτιάξτε την πάστα και εφαρμόστε τη στο πρόσωπο. Αφήστε τη να δράσει για 10 με 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

kourkoumas-peirama-gia-paidia.jpg

Μάσκα με λεμόνι, μέλι και κουρκουμά

Μια απλή μάσκα με μέλι και λεμόνι, όταν αναμειχθεί με λίγο βιολογικό κουρκουμά και γιαούρτι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει άμεσα τη θαμπάδα από το δέρμα.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φυσικό μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι
  • 1/4 του κουταλιού κουρκουμά 

Εκτέλεση

Φτιάξτε την πάστα και απλώστε την σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε τη να δράσει για 10 με 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πηγή: femina.in

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال