Το μέλλον της μελισσοκομίας: Πώς το μέλι που καλλιεργείται στο εργαστήριο θα μπορούσε να "σκοτώσει" την μελισσοκομία


 

Κυκλοφορεί το πρώτο μέλι  κατάλληλο για vegan της ΕΕ.

Το μέλι  αυτό δεν χρειάζεται μέλισσες για να παραχθεί καθως θα είναι προϊόν εργαστηριού.

Με τόσες νέες καινοτομίες να εμφανίζονται καθημερινά στη βιομηχανία τροφίμων, όλα είναι δυνατά ακομη και το Fake Honey.

Μια βραβευμένη Καλιφορνέζικη εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, είναι η πρώτη νεοσύστατη επιχείρηση στον κόσμο που κατασκευάζει αυτό το μέλι χωρίς τη χρήση μελισσών.

Η συγκεκριμένη εταιρία λοιπόν, σε συνεργασία με  μεγάλη Ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής vegan προϊόντων, κυκλοφορεί το  συγκεκριμένο μέλι, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί την πρώτη εναλλακτική λύση εργαστηριακού  μελιού που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της ΕΕ.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν περιλαμβάνει επεξεργασμένο σιρόπι ή συμπυκνώματα, αλλά εξακολουθεί να παράγει μια δυσδιάκριτη γεύση, υφή και διατροφική αξία που μοιάζει με  του αληθινού μελιού από μέλισσα.

Το συγκεκριμένο "μέλι" παρουσιάζεται, ως μια φυτική λύση για τον υποτιθέμενο αρνητικό αντίκτυπο που έχει η  μελισσοκομία στη βιοποικιλότητα, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις μέλισσες.

Το μέλι εργαστηρίου προτείνεται ως μια εναλλακτική λύση φιλική προς τους vegan, φτιαγμένη μόνο με καθαρά συστατικά  σε συνθήκες αποστείρωσης

Μάλιστα το σκευάσμα αυτό περιέχει μερικά από τα αντιοξειδωτικά που βρισκονται  στο κανονικό μέλι από μέλισσα και δεν έχει βακτηρίδια.

Το μέλι εργαστηρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα.  Από βρώσιμο και βιομηχανικό  υλικό γλυκαντικό,  μέχρι να χρησιμοποιηθεί ως άρωμα τροφίμων, ή στα καλλυντικά στις κρέμες και την υγειονομική περίθαλψη, σαν επουλωτικό, σαν το οξυζενέ και το ιώδιο.

Η εταιρία  χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για να φέρει αυτή την νεότερη εργαστηριακή καινοτομία σε κάθε ευρωπαϊκό τραπέζι, χωρίς να ταλαιπωρούνται μέλισσες για αυτό το σκοπό αυτό ικανοποιώντας, παράλληλα, τις καταναλωτικές απαιτήσεις για βιωσιμότητα.

Έτσι το πρώτο τεχνητό μέλι της Ευρώπης θα παρασκευαστεί σε εγκαταστάσεις υψηλής παραγωγής στην ήπειρο, «εξαλείφοντας» την  παραδοσιακή μελισσοκομία και την εποχική παραγωγή μελιού. 

Οι πρώτοι τόνοι εργαστηριακού μελιου είναι έτοιμοι στα εργαστήρια και  σχεδιάζεται να κυκλοφορήσουν στα ράφια στις αρχές Ιανουαρίου 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال