Χειμερινή φροντίδα μελισσών : Τι πρέπει να γνωρίζεις για της τροφές - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Χειμερινή φροντίδα μελισσών : Τι πρέπει να γνωρίζεις για της τροφές


 

Το μελίσσι το χειμώνα χρειάζεται λίγη τροφή η οποία συνήθως είναι απο 100 - 150 γραμμάρια την ημέρα. Αν υπάρχει γόνος και ο καιρός καλά κρατεί, μπορεί η ποσότητα μελιού να φτάσει και τα 200γραμμάρια, αλλά η εμπειρία λέει ότι το χειμώνα τα περισσότερα μελίσσια τρώνε περίπου 100 με 150 γραμμάρια. Φυσικά σε περιοχές με πολύ έντονο χειμώνα και κρύο τα μελίσσια καταναλώνουν περισσότερο. Όσο μεγαλύτερο είναι το μελίσσι τόσο περισσότερο μέλι καταναλώνει. Γι αυτό πολλοί μελισσοκόμοι στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα προτιμούν να ξεχειμωνιάζουν 5άρια μελίσσια, και όχι πολύ μεγάλα. Η αλήθεια είναι πως αναλογικά, ένα 10άρι μελίσσι καταναλώνει λιγότερο απο ένα 5άρι. Πχ ένα 5άρι τρώει 10 κιλά μέλι, ενώ το 10άρι 14 κιλά μέλι και όχι 20 που θα νόμιζε κάποιος. 

Κάθε πότε πρέπει να βάζουμε τροφή στα μελίσσια μας τον χειμώνα ;

Αν υποθέσουμε ότι το μελίσσι δεν έχει πολλές προμήθειες μέσα, και δώσουμε μια δίκιλη βανίλλια, αυτό θα τη καταναλώσει σε 20 μέρες περίπου. Ωστόσο οι μέρες μπορεί να είναι λιγότερες αν το κρύο είναι έντονο, και οι προμήθειες στη κυψέλη πολύ λίγες. Αν ένα μελίσσι έχει καλές προμήθειες απο το φθινόπωρο και δώσουμε και μια δίκιλη βανίλλια, αυτό μπορεί να βγάλει άνετα 1 και 2 μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου