Παραγωγή Βασιλικού πολτού : Ποιες αναλύσεις επιβάλλει η νομοθεσία


 

Ο βασιλικός πολτός είναι το μίγμα των εκκρίσεων από τους υποφαρυγγικούς και γναθικούς αδένες των εργατριών μελισσών του είδους Apis mellifera L. Έχει κρεμώδη ή ζελατινώδη παχύρευστη υφή σε κανονική θερμοκρασία και είναι γαλακτόχρουν ή υποκίτρινο ιριδίζον. Η οσμή του είναι οξεία και διαπεραστική και η γεύση του είναι δριμεία και πικάντικη. 

Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Κώδικα τροφίμων και ποτών ο βασιλικός πολτός πρέπει:

1) Να είναι απαλλαγμένος από μικρόβια,

2) Να είναι ελεύθερο φυτοφαρμάκων

3) Να φέρει διαθρεπτικής επισήμανσης και ετικέτα σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της ΕΕ

Επίσης σε ότι αφορά συγκεκριμένες παραμέτρους θα πρέπει:

1) η υγρασία να είναι ανάμεσα στο 60-70% (το αποτέλεσμα βγαίνει από την ανάλυση διαθρεπτικής επισήμανσης)

2) οι πρωτεΐνες να είναι >10% (το αποτέλεσμα βγαίνει από την ανάλυση της διαθρεπτικής επισήμανσης) 

3) η φρουκτόζη και η γλυκόζη να είναι ανάμεσα από 2-9%, η σακχαρόζη <6% και τα υπόλοιπα σάκχαρα από 7-16% (βγαίνει από την ανάλυση της διαθρεπτικής επισήμανσης)

4) το 10 - υδροξυ – 2 – δεκενοϊκό οξύ (10-HDA) να είναι ανάμεσα από 1-6%.

pasiaslab.gr

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال