10 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι και πώς να τα αποφύγετε


 

10 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι και πώς να τα αποφύγετε

Η μελισσοκομία είναι ένα ανταποδοτικό χόμπι, αλλά μπορεί επίσης να είναι προκλητικό για τους αρχάριους μελισσοκόμους, εδώ θα δούμε τα 10 συχνά λάθη που κάνουν οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι και πώς να τα αποφύγετε:

Δεν διαβάζετε αρκετά για τη μελισσοκομία πριν ξεκινήσετε. Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τα βασικά της μελισσοκομίας πριν ξεκινήσετε, όπως τα είδη των μελισσών, τον εξοπλισμό που απαιτείται και τις βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση μιας υγιούς κυψέλης.

Δεν είναι προετοιμασμένοι για το κόστος. Η μελισσοκομία μπορεί να είναι ακριβή, ειδικά όταν ξεκινάτε. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε έναν προϋπολογισμό και είστε προετοιμασμένοι για το τρέχον κόστος της διατήρησης μιας μελισσοκομικής μονάδας.

Δεν ελέγχετε αρκετά συχνά την κυψέλη .Ο τακτικός έλεγχος των μελισσών σας είναι σημαντικός για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας τους. Σας επιτρέπει επίσης να αντιλαμβάνεστε τυχόν προβλήματα νωρίς, προτού γίνουν σημαντικά ζητήματα.

Δεν παρέχει επαρκή αερισμό. Οι μέλισσες χρειάζονται άφθονο καθαρό αέρα για να επιβιώσουν, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι η κυψέλη σας έχει επαρκή αερισμό.

Δεν παρέχει αρκετό χώρο για τις μέλισσες. υπερπληθυσμός μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων, όπως ασθένειες και φυσικά την σμηνουργία . Βεβαιωθείτε ότι η κυψέλη σας έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί.

Δεν κάνετε θεραπείες για ασθένειες και παράσιτά. Οι ασθένειες και τα παράσιτα μπορούν να εξαφανίσουν γρήγορα μια κυψέλη , επομένως είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να αντιμετωπίζετε τυχόν προβλήματα μόλις προκύψουν.

Δεν ταΐζετε αρκετά της μέλισσες . Οι μέλισσες χρειάζονται μια σταθερή παροχή τροφής, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Δεν παρέχετε πηγή νερού. ι μέλισσες χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχουν πρόσβαση σε μια καθαρή πηγή κοντά.

Δεν αναζητάτε βοήθεια όταν χρειάζεται. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κυψέλη σας ή δεν ξέρετε τι να κάνετε, μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από πιο έμπειρους μελισσοκόμους ακομη και από διάφορες ομάδες στο Facebook.

 

Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη, θα είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε επιτυχημένος μελισσοκόμος. Να θυμάστε να είστε πάντα υπομονετικοί, να ενημερώνεστε και να απολαμβάνετε τη διαδικασία!


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال