11 συνηθισμένα μελισσοκομικά λάθη και πώς να τα αποφύγετε : Ένας οδηγός για την επιτυχημένη μελισσοκομία


 

Η μελισσοκομία μπορεί να είναι ένα ικανοποιητικό χόμπι, αλλά συνοδεύεται και από τις δικές της προκλήσεις. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι είναι η αποφυγή λαθών που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στους μελισσοκομους και στην υγειά των μελισσιών τους .

Εδώ είναι 11 κοινά μελισσοκομικά λάθη και πώς να τα αποφύγετε:

Δεν επιθεωρείτε τακτικά τα  μελίσσια σας : Απαιτούνται τακτικές επιθεωρήσεις για να βεβαιωθείτε ότι οι μέλισσές σας είναι υγιείς και για να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα έγκαιρα.

Δεν κάνετε αρκετές θεραπείες για ασθένειες και παράσιτα : Η αποτυχία θεραπείας για ασθένειες και παράσιτα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του μελισσοκομείου σας . 

Δεν έχουν αρκετή τροφή τα μελίσσια σας : Οι μέλισσες χρειάζονται σταθερή παροχή τροφής, επομένως φροντίστε να τους παρέχετε αρκετά , ειδικά σε περιόδους που δεν υπάρχει έξω τροφή .

Υπερπληθυσμός των κυψελών σας : Ο υπερπληθυσμός μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα ζητήματα όταν δεν έχει χώρο να γεννάει η βασίλισσα σας ,το σημαντικότερο σμηνουργία .


Μη τήρηση της σωστής υγιεινής των κυψελών: Η αποτυχία να διατηρήσετε τις κυψέλες σας καθαρές μπορεί να οδηγήσει σε προσβολές από ασθένειες και παράσιτα.

Δεν παρέχεται σωστό αερισμό στης κυψέλες σας: Ο σωστός αερισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς κυψέλης.

Δεν προστατεύετε τις κυψέλες σας από τα καιρικά φαινόμενα : Πρέπει να βρείτε μέρος για το μελισσοκομείο σας ώστε να μην είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα σε δυνατού αέρα και να παρέχεται επαρκή σκιά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Δεν παρέχει αρκετό χώρο στη βασίλισσα για να γεννήσει αυγά: Η βασίλισσα χρειάζεται αρκετό χώρο για να γεννήσει αυγά, οπότε φροντίστε να της παρέχετε αρκετό χώρο.

Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τις μέλισσες να αποθηκεύουν το μέλι: Αν δεν υπάρχουν αρκετά πλαίσια για να μαζέψουν μέλι η απόδοση μελιού της κυψέλης θα πέσει αρκετά.

Αφήνετε πολλά πλαίσια των χειμώνα : Όταν υπάρχουν πολλά πλαίσια των χειμώνα οι μελισσες δεν μπορούν να κάνουν σωστά μελισσόσφαιρα .

Δεν υπάρχει σανίδα πτήσης στης κυψέλες σας : Οι μέλισσες χρειάζονται σανίδα πτήσης ώστε να της διευκολύνει όταν έρχονται και όταν φεύγουν από την κυψέλη τους.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και έχοντας υπόψη σας αυτά τα κοινά μελισσοκομικά λάθη, μπορείτε να βοηθήσετε της μέλισσες σας να είναι υγιείς και να αναπτυχθούν καλύτερα.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال