Η επιθεώρηση της κυψέλη

 


Η επιθεώρηση της κυψέλης είναι ένα ουσιαστικό μέρος της μελισσοκομίας και πρέπει να γίνεται τακτικά για να διασφαλίζεται η υγεία και η ευημερία των μελισσών σας. Για αρχάριους, η διαδικασία επιθεώρησης μιας κυψέλης μπορεί να είναι συντριπτική και ακόμη και εκφοβιστική. Ωστόσο, με την κατάλληλη γνώση και προετοιμασία, μπορεί να είναι μια διαχειρίσιμη και ικανοποιητική εργασία. 

Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για αρχάριους σχετικά με το πώς να επιθεωρήσουν σωστά μια κυψέλη.

  • Πριν επιθεωρήσετε την κυψέλη, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου μιας μελισσοκομικής στολής , γαντιά, καπνιστήρι και ξέστρο. Η στολή και τα γάντια θα σας προστατεύσουν από τα τσιμπήματα της μέλισσας, το καπνιστήρι θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τις μέλισσες και το ξέστρο θα σας βοηθήσει να ανοίξετε και να επιθεωρήσετε την κυψέλη.
  • Ντυθείτε κατάλληλα: Φοράτε ανοιχτόχρωμα, προστατευτικά ρούχα και παπούτσια. Αποφύγετε να φοράτε αρώματα καθώς αυτά μπορούν να προσελκύσουν τις μέλισσες.
  • Επιθεωρήστε το εξωτερικό της κυψέλης: Πριν ανοίξετε την κυψέλη, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιθεωρήσετε το εξωτερικό. Αναζητήστε σημάδια ασθένειας ή παρασίτων.
  • Καπνίστε ελαφρά την κυψέλη: Πριν ανοίξετε την κυψέλη, χρησιμοποιήστε το καπνηστήρι και καπνιστέ την είσοδο της κυψέλης .Αυτό θα βοηθήσει να ηρεμήσουν τις μέλισσες και να τις κάνει λιγότερο πιθανό να γίνουν αμυντικές.
  • Ανοίξτε την κυψέλη: Χρησιμοποιήστε το ξέστρο για να αφαιρέσετε απαλά το καπάκι ή το εξωτερικό κάλυμμα.Προσέξτε να μην να μην συνθλίψετε καμία μέλισσα.
  • Επιθεωρήστε τα πλαίσια: Αφαιρέστε προσεκτικά κάθε πλαίσιο, ένα κάθε φορά, και επιθεωρήστε τα για σημάδια ασθένειας ή παρασίτων. Ψάξτε για υγιή αυγά, προνύμφες και καλυμμένο γόνο. Ελέγξτε για επαρκή παροχή τροφής, όπως μέλι και γύρη.
  • Ψάξτε για τη βασίλισσα: Η βασίλισσα είναι η μεγαλύτερη μέλισσα στην αποικία και μπορεί να αναγνωριστεί από το μακρύτερο σώμα και τα μικρότερα φτερά της. Είναι σημαντικό να βρείτε τη βασίλισσα και να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιής.
  • Ελέγξτε για βασιλοκελια  . Συνήθως είναι στο κάτω μέρος του πλαισίου. Αν η βασίλισσα είναι υγιής και γεννάει καλά , καταστρέψτε τα βασιλοκελια 
  • Κλείστε την κυψέλη: Αφού ολοκληρώσετε την επιθεώρησή σας, επανατοποθετήστε προσεκτικά τα πλαίσια και κλείστε την κυψέλη. Φροντίστε να κλείσετε καλά την κυψέλη για να μην μπορούν να ξεφύγουν οι μέλισσες.

Συμπέρασμα, η επιθεώρηση της κυψέλης είναι μια σημαντική εργασία για τους μελισσοκόμους. Ως αρχάριος, μπορεί να είναι εκφοβιστικό, αλλά με τη σωστή γνώση, προετοιμασία και ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα γίνει ευκολότερη με τον καιρό . Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι επιθεωρώντας τακτικά την κυψέλη σας, μπορείτε να εντοπίσετε και να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να διατηρήσετε τις μέλισσές σας υγιείς και παραγωγικές.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال