Η δικιά μας μέθοδο μας για να παίρνετε το μέγιστο σε παραγωγή μελιού σε κάθε νομή.


 

Σήμερα θα σας αναλύσουμε την μέθοδο που εφηύρε η ομάδα του e-Melissokomos.gr Μια τεχνική για την αύξηση της παραγωγής μελιού στη μελισσοκομία

Η μέθοδος αυτή  είναι μια τεχνική για την αύξηση της παραγωγής μελιού στη μελισσοκομία σε νομές που θέλουμε να πάμε. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη διαίρεση μιας κυψέλης σε μικρότερες .

Το πρώτο βήμα στη μέθοδο είναι να διαιρέσει την κυψέλη σε μικρότερες κυψέλες. Κάθε κυψέλη δημιουργείται παίρνοντας μερικά πλαίσια μελισσών και γόνου από την αρχική αποικία και τοποθετώντας τα σε μια ξεχωριστή, μικρότερη κυψέλη. Ο αριθμός των πλαισίων σε κάθε κυψέλη στη συνέχεια μεταφέρετε στην αρχική κυψέλη με την προσθήκη ή την αφαίρεση πλαισίων, ανάλογα με το μέγεθος της κυψέλης που θέλουμε να φτιάξουμε για να πάμε σε μια νομή .

Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι επιτρέπει στους μελισσοκόμους να αυξήσουν νωρίς την άνοιξη των αριθμών των κυψελών τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μελισσοκόμους .

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η μέθοδος επιτρέπει στους μελισσοκόμους να χειρίζονται τον μέγιστο αριθμό πλαισίων σε κάθε κυψέλη προκειμένου να παίρνουν το μέγιστο από κάθε νομή. Με την προσθήκη ή την αφαίρεση πλαισίων.

Το βασικό σχέδιο για τη χρήση της μεθόδου είναι το εξής:

Νωρίς την άνοιξη σημαδεύουμε τα δυνατά μελίσσια που θα τα πάμε σε πολλές νομές όλη την μελισσοκομική χρονιά . Δηλαδή τα δυνατότερα μελίσσια μας.

Εντοπίστε τη βασίλισσα και σημειώστε την με μαρκαδόρο ώστε να ξέρετε ότι είναι η παλιά βασίλισσα .

Ελέγξτε την κυψέλη για βασιλοκελιά όταν ξεκινήσει η περίοδο της σμηνουργίας την άνοιξη .

Εάν δεν υπάρχουν βασιλοκελιά τροφοδοτήστε με σιρόπι τα μελίσσια σας ώστε να αναπτυχθούν και πιθανόν να κάνουν και βασιλοκελιά.

Μόλις υπάρχουν βασιλοκελιά επιλέξτε αυτό με την καλύτερη προνύμφη, συνήθως το μεγαλύτερο είναι το καλύτερο.

Χαλάστε όλα τα υπόλοιπα βασιλοκελιά , Πάρτε το πλαίσιο με ένα ακόμη πλαίσιο με μέλι και ένα άδειο πλαίσιο . Και φτιάξτε μια καινούργια αποικία .  

Ελέγξτε την καινούργια αποικία μετά από 25 μέρες για να δείτε αν γεννάει η καινούργια βασίλισσα . Αν γεννάει πήγαν όλα καλά . Αν όχι μεταφέρετε τα πλαίσια σε αλλά μελίσσια η τοποθετήστε ένα πλαίσιο με γόνο ημέρας ώστε να φτιάξουν καινούργια βασίλισσα.

Τώρα το σημαντικότερο. Όταν θέλετε να πάτε σε κάποια νομή ώστε να πάρετε μέλι , από της καινούργιες αποικίες που φτιάξατε θα παίρνετε πλαίσια που είναι περιττά . Με 3-4 πλαίσια αυτό το μελίσσι θα βγάλει άνετα την χρονιά με επαρκή τροφή. Τα υπόλοιπα πλαίσια θα τα δίνετε στα μελίσσια που κυνηγάνε ανθοφορίες και νομές και έτσι πάντα τα μελίσσια θα είναι δυνατά σε κάθε νομή , και τα καινούργια μελίσσια που φτιάξατε του χρόνου, αυτές οι καινούργιες βασίλισσες θα είναι έτοιμες και αυτές να πάνε σε νομές.

Καλό θα είναι στα καινούργια μικρά μελίσσια να βάζετε μια τροφή η σιροπι περίπου κάθε 15 μέρες ώστε να έχουν καλή ανάπτυξη ώστε να δίνετε αρκετά πλαίσια στα δυνατά μελίσσια κάθε φορά.

 


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال