Θέλω να ασχοληθώ με τη μελισσοκομία , τι χρειάζεται;

 



Η Μελισσοκομία σαν χόμπι

Η μελισσοκομία ως χόμπι εξελίσσεται ταχύτατα σε μία από τις κορυφαίες συνήθειες για ανθρώπους όλων των ηλικιών και των υποβάθρων , και όχι μόνο για όσους ζουν στην ύπαιθρο. Η μελισσοκομία γίνεται πολύ δημοφιλές για τους κατοίκους της πόλης πλέον.

Σε πολλούς έχει γίνει μια ισχυρή επιθυμία να ξεκινήσουν τη μελισσοκομία ως χόμπι, η όλη ιδέα της διατήρησης μελισσών στην πίσω αυλή του σπιτιού σας μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική.

Κάθε υποψήφιος μελισσοκόμος όμως μπορεί να ξεπεράσει εύκολα αυτό το φόβο με μια μικρή βοήθεια. Με το άρθρο αυτό ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουμε να κάνετε μια καλή αρχή για την μελισσοκομική σας περιπέτεια.

Μελισσοκομία Εξοπλισμός
Στόχος κάθε μελισσοκόμου είναι να είναι σε θέση να αυξήσει υγιείς και παραγωγικές μέλισσες. Προκειμένου να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι για την πρόκληση του να πάρετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεστε για να κρατήσετε τις μέλισσες.

Κυψέλη
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρετε είναι, φυσικά, μια κυψέλη. Υπάρχουν πολλοί τύποι κυψελών έξω στην αγορά σήμερα και μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε.Κάθε είδος έχει τα υπέρ και τα κατά τους, αλλά γενικά καλό είναι να επιλέξετε όποιο τύπο είναι η πιο δημοφιλής στην περιοχή σας.Εάν δεν ξέρετε καθόλου, κάποιος τοπικός μελισσοκομικός σύλλογος η κατάστημα μελισσοκομικών ειδών θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει.


Προστατευτική ενδυμασία
Στη συνέχεια, θα πρέπει να προμηθευτείτε με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την εργασία. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρέπει να έχετε μια πλήρη μελισσοκομική στολή, ή τουλάχιστον μια μελισσοκομική μάσκα.Παρά το γεγονός ότι οι μέλισσες τσιμπάνε μόνο για αυτοάμυνα, θα πρέπει ακόμα να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα την κατάλληλη προστασία όταν τις χειρίζεστε.Ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια είναι επίσης μια καλή ιδέα. Οι έμπειροι μελισσοκόμοι συχνά δουλεύουν χωρίς γάντια, αλλά ένας αρχάριος, είναι σκόπιμο να λάβει επιπλέον προφυλάξεις.


Άλλος Μελισσοκομικός εξοπλισμός
Άλλος απαιτούμενος εξοπλισμός είναι το καπνιστήρι (που κάνει τις μέλισσες πιο ήρεμες όταν εργάζεστε στην κυψέλη), και έναν μελισσοκομικό τροφοδότη (να συμπληρώνει την διατροφή των μελισσών, συνήθως για το χειμώνα).

Μέλισσες
Αφού έχετε προμηθευτεί τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος, τότε μπορείτε να βγείτε έξω να ψάξετε για τις μέλισσες που θα εποικήσουν την κυψέλη σας.Η καλύτερη στιγμή για να προμηθευτείτε τις μέλισσες είναι την άνοιξη, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν στη νέα τους κυψέλη και να αρχίσουν την παραγωγή μελιού από την αρχή της σεζόν.


Και πάλι, η τοπικός μελισσοκομικός σύλλογος είναι ένα καλό μέρος για να δοκιμάσετε να προμηθευτείτε τις μέλισσες σας.Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του δεν έχουν πάντα διαθέσιμα μελίσσια για πούλημα, αν τους ενημερώσετε νωρίς για την αγοραστική σας πρόθεση θα σας δώσουν κατά προτεραιότητα.Αν όχι, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να προμηθευτείτε τις μέλισσες σας από τους μελισσοκόμους που βρίσκονται ποιο κοντά στην περιοχή σας.Ορισμένοι προμηθευτές είναι και σε θέση να σας προμηθεύσουν με μελίσσι δίνοντας σας και πληροφορίες για την ράτσα του, αλλά και την απόδοση του συγκεκριμένου μελισσιού η της φυλής αυτής από προηγούμενα χρόνια.Φυσικά αν προτιμάτε όπως με τα περισσότερα πράγματα σήμερα, κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα βρείτε αρκετούς πιθανούς προμηθευτές.

Η μελισσοκομία είναι μια χαλαρωτική εργασία, και ένα γόνιμο χόμπι για σας, και σας ευχόμαστε να την ξεκινήσετε με το δεξί. Είναι σίγουρα μια συνεχής εμπειρία εκμάθησης, αλλά και ευχαρίστησης.Πάρτε λοιπόν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, και μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την μελισσοκομία, πριν ξεκινήσετε.
Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να ξεκινήσετε!

Πηγή www.eArticlesOnline.com

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال