Ο απόλυτος οδηγός για την καταπολέμηση βαρρόα: έλεγχος, τεχνικές και παρακολούθηση - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τρίτη

Ο απόλυτος οδηγός για την καταπολέμηση βαρρόα: έλεγχος, τεχνικές και παρακολούθηση


 

Ο απόλυτος οδηγός για την καταπολέμηση βαρρόα: έλεγχος, τεχνικές και παρακολούθηση

Τα ακάρεα βαρρόα είναι μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τις αποικίες μελισσών. Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα τρέφονται με το αίμα των μελισσών και μπορούν να αποδυναμώσουν ή να καταστρέφουν ολόκληρες κυψέλες εάν τα αφήσουμε χωρίς θεραπεία. Ως μελισσοκόμος, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πότε και πώς να θεραπεύσετε τα ακάρεα βαρρόα για να διατηρήσετε τις μέλισσές σας υγιείς και παραγωγικές.

Ο χρόνος θεραπείας κατά της βαρρόα είναι κρίσιμος. Η καλύτερη περίοδος για τη θεραπεία των ακάρεων βαρρόα είναι το χειμώνα, όταν η βασίλισσα είναι σε μελισσόσφαιρα και δεν υπάρχει γόνος ώστε να κρύβεται η βαρρόα . Επιπλέον, πρέπει να γίνεται έλεγχος όλο το χρόνο και σιγουρά να γίνονται και άλλες θεραπείες ώστε να είναι τα μελίσσια υγιή και παραγωγικά .

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για τη θεραπεία των ακάρεων βαρρόα, καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Προσωπικά κάνω 4 θεραπείες όλο το χρόνο .Ξεκινάω την μελισσοκομική χρονιά με θεραπεία τον χειμώνα , όταν τα μελίσσια είναι σε μελισσοσφαιρα και δεν υπάρχει γόνος και η βαρρόα δεν έχει που να κρυφθεί , έτσι η θεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα .

Δεύτερή θεράπεια κανό λίγο πριν την άνοιξη , τέλη Φεβρουάριου περίπου , ώστε τα μελίσσια να είναι όσο ποιο καθαρά γινεται την άνοιξη ώστε να πάρουν την μέγιστη ανάπτυξη .

Τρίτη θεραπεία κάνω  λίγό πριν της πολλές ζέστες το καλοκαίρι , ώστε να μην έχουν θέμα το καλοκαίρι και να πάω σε νομές με δυνατά και υγιή μελίσσια.

Τέταρτη θεραπεία κάνω τον Σεπτέμβριο , ώστε να είναι υγιή και να φτιάξουν γόνους υγιής για να μπορέσουν να ξεχειμωνιάσουν με μεγαλύτερη άνεση .

Χρησιμοποιώ μόνο ταινιες οξαλικού οξέος του Τσιμίνη αρκετά χρονιά και είμαι υπερ ευχαριστημένος . Αν θέλετε να προμηθευτείτε και εσείς ταινίες και διάφορα άλλα προϊόντα από την Μελισσοκομία Τσιμίνη , μπορείτε να καλέσετε στο 2295052963, 6932713228 όπως επίσης μπορείτε να μπείτε στο επίσημο site τους https://melisokomia.gr καθώς επίσης μπορείτε να μιλήσετε απευθείας μαζί τους μέσω Facebook «Τσιμίνης Μελισσοκομία ‘» ώστε να ρωτήσετε ότι απορίες έχετε και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μελίσσια σας υγιή και δυνατά https://www.facebook.com/profile.php?id=100068946355730


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου