Το σημάδεμα της βασίλισσας . Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το κανείς .


 

Το σημάδεμα  των βασίλισσων είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των μελισσοκόμων για την παρακολούθηση της βασίλισσας . Σημαδεύοντας τις βασίλισσες, οι μελισσοκόμοι μπορούν εύκολα να βρούνε την βασίλισσα μέσα στην κυψέλη , να προσδιορίσουν την ηλικία της (βάση του χρώματος που έχει σημαδευτεί )

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όταν σημαδευτέ τις βασίλισσες είναι να το κάνετε όταν η βασίλισσα είναι νέα . Αυτό συμβαίνει επειδή οι νεαρές βασίλισσες είναι πιο εύκολο να χειριστούν και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για παρατήρηση και αξιολόγηση τις βασίλισσας .Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα χρώμα που είναι ασφαλές για τις μέλισσες.

Η σήμανση των βασίλισσών μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για ερευνητικούς σκοπούς. Πχ σύγκριση δυο διαφορετικές ράτσες από βασίλισσες σε νομές ώστε να δούμε ποια ράτσα είναι καλύτερη . 

Πως γίνεται ;

Το βάψιμο της βασίλισσας είναι απλό, Την εντοπίζουμε στο πλαίσιο και πηγαίνουμε και ακουμπάμε δύο τρείς φορές με το μαρκαδόρο μέχρι να βαφεί ο θώρακας. Μεγάλη προσοχή όμως διότι ο μαρκαδόρος έχει ένα σημαντικό ελάττωμα. Όταν πάμε να βάψουμε τη βασίλισσα ακουμπάμε τη μύτη του σε ένα ύφασμα για να τραβήξει τη σταγόνα του χρώματος, διότι αν πασαλειφτεί ολόκληρη η βασίλισσα τη χάσαμε. Θέλουμε να βάψουμε μόνο το θώρακα.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال