Φτιάξτε μόνοι σας Κηραλοιφή με μέλι : Μια φυσική και θρεπτική λύση περιποίησης του δέρματος


 

Η κηραλοιφή με μέλι είναι ένα θρεπτικό και απόλυτα φυσικό καλλυντικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος. Όχι μόνο δεν περιέχει χημικές ουσίες και συνθετικά συστατικά, αλλά περιέχει επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες τόσο του κεριού όσο και του μελιού.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας κηραλοιφή με μέλι, στο σπίτι, καθώς και μερικές συμβουλές για το πώς να το χρησιμοποιήσετε για βέλτιστα αποτελέσματα.

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά τι υλικά θα χρειαστούμε για αυτή τη συνταγή

  • 1/4 φλιτζάνι κερί μέλισσας
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο (προαιρετικά)

Ας ξεκινησουμε , λιώνουμε σε ένα Μπεν μαρι το κερί (καλό θα ήταν να είναι τριμμένο σε τρίφτη ) . Λιώστε σιγά σιγά τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσουν τελείως το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας, αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε με το μέλι και το αιθέριο έλαιο (αν χρησιμοποιείτε). 

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας κερί μέλισσας και μέλι για αυτή τη συνταγή, οπότε καλό θα ήταν να βρείτε τα υλικά από ένα μελισσοκόμο , καθώς η καθαρότητα και η ποιότητα αυτών των συστατικών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό προϊόν.

Μόλις ομογενοποιηθούν όλα, αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά γυάλινα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Η κρέμα θα πήξει καθώς κρυώνει. Μόλις στερεοποιηθεί, η κρέμα είναι έτοιμη για χρήση!

Για να τη χρησιμοποιήσετε, απλώς αφαιρέστε μια μικρή ποσότητα κρέμας και κάντε μασάζ στο δέρμα σας, εστιάζοντας σε ξηρές περιοχές. Το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας θα παρέχουν ένα προστατευτικό φράγμα που κλειδώνει την υγρασία, ενώ το μέλι θα θρέψει και θα ενυδατώσει το δέρμα.

Αυτή η κρέμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάλσαμο για τα χείλη ακόμη και ως κρέμα για την επιδερμίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال