Πως μπορουμε να φτιαξουμε Lip Balm (Βάλσαμο για τα χείλη - Λιποζαν)

 


Ως μελισσοκόμοι, πιθανότατα έχετε άφθονο κερί από τις κυψέλες σας. Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πολύτιμο πόρο είναι να φτιάξετε το δικό σας βάλσαμο για τα χείλη (Lip balm). Δεν είναι μόνο ένα διασκεδαστικό και εύκολο έργο, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα φυσικό και θρεπτικό προϊόν για τα χείλη σας.

Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε βάλσαμο για τα χείλη με κερί μέλισσας:

Συστατικά:

·        1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας

·        2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

·        1 κουταλιά της σούπας μέλι

·        Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

Σε ένα μπεν μαρι ( που τοποθετείται πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) λιώστε το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας μαζί. Μόλις λιώσουν το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε με το μέλι και το αιθέριο έλαιο (αν χρησιμοποιησατε).

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο ή σωληνάριο lip balm.

Αφήστε το lip balm να κρυώσει και να στερεοποιηθεί πριν το χρησιμοποιήσετε.

 Όταν φτιάχνετε το βάλσαμο για τα χείλη, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθαρό, μη επεξεργασμένο κερί μέλισσας. Το χρώμα και το άρωμα του κεριού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος των λουλουδιών από τα οποία μάζευαν νέκταρ οι μέλισσες. Το βάλσαμο για τα χείλη θα έχει αυτό το φυσικό άρωμα.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικά έλαια και βούτυρα η διάφορα λάδια πχ από αβοκάντο κλπ. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας για μια αναζωογονητική αίσθηση μυρμηγκιάσματος.

Αυτό το βάλσαμο για τα χείλη είναι μια φυσική, θρεπτική εναλλακτική λύση στα εμπορικά lip balm και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τις μελισσοκομικές σας δεξιότητες.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال