Γιατί το μέλι είναι το απόλυτο γλυκαντικό φιλικό προς τους vegan: Γιατί πρέπει να το εντάξετε στην διατροφή σας


 

Έχοντας υπάρξει στο παρελθόν για ένα μικρό χρονικό διάστημα ( 6 μήνες) vegan αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο και να αναλύσω μερικούς λόγους που πρέπει το μέλι να θεωρείται φιλικό προς τους vegan . 

Ως vegan ,  έχετε κάνει μια συνειδητή επιλογή να ζήσετε μια ζωή απαλλαγμένη από τρόφιμα που ο άνθρωπος εκμεταλλευταί με σκληρό η μη τρόπο τα ζώα .Αλλά όταν πρόκειται για μέλι, ορισμένοι vegans βρίσκονται σε δίλημμα. Είναι το μέλι φιλικό για vegan; Συμφωνεί με τις αρχές του βιγκανισμού; Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσω αυτές τις ερωτήσεις και θα παράσχω την άποψή μου σχετικά με το γιατί πιστεύω ότι οι βίγκαν πρέπει να περιλαμβάνουν το μέλι στη διατροφή τους.

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ του μελιού και άλλων προϊόντων ζωικής προέλευσης όπως τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το κρέας. Σε αντίθεση με αυτά τα προϊόντα, το μέλι δεν είναι προϊόν εκμετάλλευσης. Οι μέλισσες φτιάχνουν το μέλι ως πηγή τροφής για την αποικία τους, όχι ως προϊόν που πωλείται στον άνθρωπο. Όταν οι μελισσοκόμοι συλλέγουν μέλι από τις κυψέλες τους, το κάνουν με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη ζημιά στις μέλισσες και εξασφαλίζει την επιβίωση της αποικίας. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι μελισσοκόμοι πιστεύουν ότι η αφαίρεση του μελιού από τις κυψέλες μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τις μέλισσες, μειώνοντας τον κίνδυνο λεηλασίας και άλλων παραγόντων από άλλα μελίσσια . 

Αλλά πέρα από την απουσία εκμετάλλευσης, το μέλι έχει μερικά μοναδικά οφέλη για την υγεία που το καθιστούν πολύτιμη προσθήκη σε μια vegan διατροφή. Το μέλι είναι μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού σας από ασθένειες και γήρανση.ίναι επίσης μια καλή πηγή ενέργειας, καθιστώντας το ιδανικό σνακ μετά την προπόνηση. Και σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα σάκχαρα, το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία σας.

Για μένα, η επιλογή να συμπεριλάβω το μέλι στη διατροφή μου δεν αφορούσε μόνο τα οφέλη του για την υγεία, αλλά και την προσωπική μου σχέση με τις μέλισσες. Ως μελισσοκόμος, έχω μια βαθιά εκτίμηση για τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία που απαιτείται για τη δημιουργία κάθε βάζου με μέλι. Πιστεύω ότι καταναλώνοντας μέλι, υποστηρίζω την επιβίωση και την ευημερία των μελισσών, αντί να τις εκμεταλλεύομαι.

Φυσικά, δεν είναι όλα τα μέλια ίσα. Όπως και με κάθε άλλο φαγητό, είναι σημαντικό να επιλέγετε μέλι από αξιόπιστες πηγές που δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των μελισσών. Συνιστώ να αναζητήσετε ντόπιους μελισσοκόμους που μπορούν να σας πουν για τις μεθόδους τους και την υγεία των κυψελών τους. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πιστοποιημένο βιολογικό μέλι, το οποίο παράγεται σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα που διασφαλίζουν ότι οι μέλισσες είναι καλά περιποιημένες και οι κυψέλες τους είναι απαλλαγμένες από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι οι βίγκαν μπορούν και πρέπει να εντάξουν το μέλι στη διατροφή τους. Ενώ κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι δεν είναι πραγματικά φιλικό προς τους vegan, πιστεύω ότι η κατανάλωση μελιού με μέτρο και από ηθικές πηγές ευθυγραμμίζεται με τις αρχές του βιγκανισμού.

1 Σχόλια

  1. Το μέλι δεν ειναι βιγκαν. Δεν ήταν ποτέ βιγκαν. Δεν υπήρξε καν ντιμπειτ για το αν είναι βιγκαν από το 1944 που δημιουργήθηκε ο όρος βιγκαν. Το σημαντικότερο όμως ερώτημα είναι για ποιο λόγο θέλετε ντε και καλά να είναι το μέλι βιγκαν; οι βιγκαν αποτελούμε μια πολύ μικρή ομάδα του πληθυσμού, τι πραγματικά σας ενοχλεί το ότι εναντίων άστε στη μελισσοκομία; προφανώς και το μέλι είναι προϊόν εκμετάλλευσης, αφού οι μελισσες προφανώς και το φτιάχνουν για τις ίδιες και σε καμία περίπτωση δεν μας το δίνουν οικειοθελώς. Το μέλι δεν είναι βιγκαν και αρμόδιοι να απαντήσουν για αυτό είναι οι επίσημοι βιγκαν φορείς και όχι ένα σαιτ μελισσοκομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال