1 κιλό μέλι = 1 Αυτοκίνητο - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Πέμπτη

1 κιλό μέλι = 1 Αυτοκίνητο


 Το πιο ακριβό μέλι στον κόσμο κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο

10.000 Ευρώ ανά κιλό, το μέλι Centauri Honey Ελληνικά Κένταυρος από την Τουρκία είναι το πιο ακριβό στον κόσμο, καθώς εξάγεται από μια σπηλιά σε υψόμετρο 2.500m στην κοιλάδα Artvin στη βορειοανατολική Τουρκία. 

Αυτό το σπηλαιόμελο βγαίνει από μια σπηλιά 2.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη κατοικία και από οποιεσδήποτε άλλες αποικίες μελισσών.

Το νέκταρ έχει σκούρο χρώμα και πικρή γεύση.

Το μέλι έχει επίσης υψηλές φαρμακευτικές ιδιότητες καθώς είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, κάλιο, φαινόλες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά.

Αυτό το μέλι μοιάζει με ένα μαγικό ελιξίριο από μια μακρινή χώρα!
Στις 16 Φεβρουαρίου 2021, το μέλι Κένταυρος (Τουρκία) κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μέλι.

«Το μέλι είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία ενώ η συλλογή του δεν είναι και η ευκολότερη. Επιπλέον η παραγωγή είναι μικρή και υπάρχουν συγκεκριμένοι πελάτες που το αγοράζουν», λέει η ίδια.Το μέλι πωλείται σε βαζάκια των 170 και 250 γραμμαρίων, κυρίως ως φάρμακο.

Αυτά παράγονται από τα φαρμακευτικά βότανα που φυτεύονται γύρω από τη σπηλιά με τα οποία τρέφονται οι μέλισσες.

Το μέλι Centauri ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες όσον αφορά τη φροντίδα των μελισσών τους για να εξασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα, η οποία είναι πολύ διαφορετική από τις συμβατικές μεθόδους.
Αυτό κάνει το μέλι ακόμα πιο δύσκολο να παραχθεί, ειδικά επειδή οι μέλισσες έχουν βάση σε μεγάλο υψόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου