Μεταφέρουν τα μελίσσια τους με ελικόπτερο για να συλλέξουν το ποιο σπάνιο μέλι (VIDEO)



Πώς τα πιο σπάνια μελίσσια στον κόσμο μεταφέρονται με ελικόπτερο στους πρόποδες ενός ηφαιστείου

 

Το πολυτιμότερο –και κατά πολλούς το αγνότερο- μέλι στον κόσμο έρχεται από τα ηφαίστεια της Νέας Ζηλανδίας μέχρι την πόρτα μας χάρη σε ένα περίπλοκο και απαιτητικό project.

Υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν ότι κανένα μέλι στον κόσμο δεν έχει τόσο ανεκτίμητες ιδιότητες για την υγεία και τη θωράκιση από τις ασθένειες όσο το μέλι που προέρχεται από το δέντρο Leptospermum Scoparium, αυτό που οι Μαόρι στη Νέα Ζηλανδία ονόμασαν Μανούκα και φύεται σε περιοχές όπως το όρος Taranaki. Και αν η πρόσβαση στο εν λόγω ηφαίστειο φαίνεται δύσκολη, οι άνθρωποι του “Flamingo Estate” βρήκαν τον τρόπο να «κλέψουν» αυτό το θαυματουργό νέκταρ εκτός των συνόρων της μακρινής νησιωτικής χώρας και να το φέρουν πιο… δυτικά.

 

Το ηφαιστειογενές έδαφος του όρους Taranaki δημιουργεί ένα τραχύ τοπίο και καθιστά την πρόσβαση σε αυτό πραγματικά ανέφικτη, καθώς ο πλησιέστερος δρόμος απέχει ώρες μακριά από αυτό. Το γεγονός όμως ότι σε ένα τόσο δύσβατο περιβάλλον παράγεται ένα μέλι που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο και που κρύβει πανίσχυρες θεραπευτικές ιδιότητες, οδήγησε τους ειδικούς του “Flamingo Estate” να μεταφέρουν τα μελίσσια τους στην κοιλάδα στους πρόποδες του ηφαιστείου μέσω ελικοπτέρων και έτσι να αφήσουν τις εργάτριες να κάνουν το θαύμα τους, προτού τις μεταφέρουν ξανά από αέρος. Χάρη στη χρήση ελικοπτέρων με όργανα υψηλής ακρίβειας, τα μελίσσια τοποθετούνται προσεκτικά επάνω σε παλέτες και μεταφέρονται σε χαμηλή ταχύτητα προκειμένου να εναποτεθούν στα δύσβατα σημεία όπου ευδοκιμούν τα μανούκα.

Η απαιτητική και πολυέξοδη αυτή «μετακόμιση» αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω, καθώς το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ενός μελιού που φτάνει σε περιεκτικότητα μεθυλγλυοξάλης (MGO) τα 829 mg ανά κιλό. Πρόκειται για τη μαγική ουσία που προσφέρει εξαιρετική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ταχύτατη ίωση σε αμυγδαλίτιδες, βρογχίτιδες, βήχα, ιγμορίτιδες, φλεγμονές του στόματος, όμως η αποδεδειγμένη της δράση ενάντια στη γήρανση καθώς και οι επουλωτικές του ιδιότητες με απλή εξωτερική χρήση πραγματικά εντυπωσιάζουν.

 


Οι Μαόρι της Νέας Ζηλανδίας γνώριζαν τις χάρες του Μανούκα, που ανθίζει για 4 εβδομάδες τον χρόνο μόνο, και παρότι για αιώνες η μαγική του δύναμη είχε ξεχαστεί, ήρθε ξανά στην επιφάνεια μέσω της παρατήρησης, όταν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που τάιζαν τα φύλλα και το μέλι του δέντρου στα ζώα τους αντιλήφθηκαν πως αυτά δεν παρουσίαζαν καμία ασθένεια. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, όταν αρκεί μια κουταλιά από το κρεμώδες μέλι με τη γήινη βοτανώδη γεύση για να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από μύκητες και βακτήρια, ή για να χαρίσει βαθύτατη ενυδάτωση και καθαρισμό σε μορφή μάσκας.

Κι αν πιστεύετε ότι το δυναμικό αυτό project, που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή –για φέτος- μόλις 500 πολύτιμων βάζων μελιού είναι η μόνη ενασχόληση των ιδιοκτητών του επίγειου παραδείσου στη γη της Καλιφόρνια, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν το “Flamingo Estate”, αρκεί να επισκεφθείτε τον ιστότοπο αυτής της βορειοαμερικανικής Εδέμ ώστε να δείτε την πλειάδα αγαθών –από βασιλικό πολτό, φρούτα και κρασί έως σαπούνια κεριά και πολλά premium οργανικά προϊόντα- που παράγονται εκεί χάρη στις καινοτόμες ιδέες των συνεργατών τους όπως αυτές τρέφονται από τον ήλιο της Δυτικής Ακτής

 

 


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال