Βασιλοτροφία Τεχνικές : Μυστικά για επιτυχία στην βασιλοτροφία


 

Αποφασίσαμε σήμερα να γράψουμε ένα άρθρο σχετικά με το τι να προσέξουμε ώστε να έχουμε επιτυχία στην βασιλοτρφία , μιας και τώρα τελευταία αρκετοί φίλοι μελισσοκόμοι μας στέλνουν μηνύματα και μας ρωτάνε πως να κάνουν σωστά βασιλοτρφία και να φτιάξουν της δικές τους βασίλισσες. 

Πάμε να το αναλύσουμε λίγο. Στη μέθοδο της μελισσοκομίας και το σύστημα εκτροφής βασίλισσας, η καλύτερη προνύμφη που χρησιμοποιείται για την εκτροφή βασίλισσων είναι συνήθως αυτή που είναι μικρότερη των τριών ημερών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι νεότερες προνύμφες είναι πιο πιθανό να δεχτούν ένα βασίλισσα και να αρχίσουν να εξελίσσονται σε βασίλισσα.

Όταν επιλέγετε προνύμφη για εκτροφή βασίλισσας, είναι σημαντικό να αναζητάτε προνύμφες που είναι υγιείς και καλοθρεμμένες. Η προνύμφη πρέπει να είναι παχουλή και λευκή, με καλά καθορισμένη κάψουλα κεφαλής. Αποφύγετε τη χρήση προνυμφών που είναι λεπτές ή έχουν ορατές ανωμαλίες.

Εκτός από την ηλικία και την εμφάνιση της προνύμφης, σημαντικός είναι και ο χρόνος συλλογής της προνύμφης. Συνιστάται γενικά η συλλογή της προνύμφης για την εκτροφή της βασίλισσας λίγο πριν σφραγιστούν τα κελιά στα οποία βρίσκονται. Αυτό διασφαλίζει ότι η προνύμφη βρίσκεται στο βέλτιστο στάδιο ανάπτυξης για την εκτροφή της βασίλισσας.

  • Σημαντικό ρόλο παίζει και η κυψέλη που κάνουμε βασιλοτρφία πρέπει να είναι υγιή και σίγουρα να είναι το καλύτερο μελίσσι στο μελισσοκομείο μας. Χωρίς αρρώστιες και να μαζεύει πολύ μέλι 
  • Επιλέξτε τη σωστή προνύμφη: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι καλύτερες προνύμφες για εκτροφή βασίλισσας είναι συνήθως αυτές που είναι μικρότερες των τριών ημερών και είναι υγιείς και καλοθρεμμένες.
  • Παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες: Η εκτροφή βασίλισσας απαιτεί συγκεκριμένα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας για να είναι επιτυχής. Φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτούς τους παράγοντες και να προσαρμόσετε τις συνθήκες όπως χρειάζεται.
  • Παρακολουθήστε την πρόοδο των βασίλισσων: Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα βασιλοκελιά για να βεβαιωθείτε ότι αναπτύσσονται σωστά. Εάν εντοπιστούν προβλήματα, λάβετε μέτρα για να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال