Μελισσοκομία και Απρίλιος : Οι προκλήσεις και οι ανταμοιβές


Τον Απρίλιο, θεωρητικά νομίζετε ότι έχετε τελειώσει με το άγχος του χειμώνα και ότι όσα μελίσσια έχουν επιβιώσει θα πάνε καλά . Νομίζεις ότι μπορείς να αναπνεύσεις ανακούφισης και να χαλαρώσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ νωρίς για να σταματήσεις να είσαι σε εγρήγορση. Αν μη τι άλλο, ο Απρίλιος απαιτεί περισσότερη επαγρύπνηση. 

Τροφοδότηση

Το τάισμα την άνοιξη είναι λίγο πιο απλό από το τάισμα το χειμώνα. Οι μέλισσες κινούνται και είναι πιο ικανές να ελέγχουν το εσωτερικό περιβάλλον της κυψέλης. Μια αναλογία 1:1 σιρόπι είναι αρκετό ώστε να βοηθήσει στην ανοιξιάτικη ανάπτυξη και να βοηθήσει της μέλισσες με αποθέματα τροφής . Συνιστάται  ανοιξιάτικη τροφοδότηση έως ότου υπάρχουν αρκετά φυτά έξω που μπορούν οι μέλισσες να βρούνε νέκταρ και γύρη .

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να χρειαστεί να ταΐσετε μέχρι τον Μάιο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πότε είναι ασφαλές να σταματήσετε το τάισμα είναι να παρατηρήσετε τα φυτά. Αλλά σίγουρα δεν εξαρτώνται όλα από την τροφοδότηση .

Έλεγχος 

Ο εβδομαδιαίος έλεγχος των κυψελών είναι μια καλή ιδέα όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα την άνοιξη πρέπει να γίνεται τακτικότερα και να βοηθάμε τα μελίσσια είτε με πλαίσια είτε με τροφή και ότι άλλο χρειάζονται . Δεδομένου ότι ο καιρός είναι τόσο ασταθής, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγετε την κυψέλη σε μια κρύα/βροχερή μέρα. Ουσιαστικά γίνομαι ερασιτέχνης μετεωρολόγος τον Απρίλιο και παρακολουθώ την πρόγνωση καθημερινά .

Περίληψη 

Ο Απρίλιος είναι μια εποχή για να γιορτάσουμε το τέλος του χειμώνα, αλλά είναι επίσης μια περίοδος για να επιδεικνύουμε πρόσθετη προσοχή στα μελίσσια μας . Το να είστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι και απρόσεκτοι μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των πολύτιμων μελισσών σας ακριβώς τη στιγμή που νομίζατε ότι τις είχατε καταφέρει με επιτυχία να βγάλετε το χειμώνα .Ο έλεγχος της κυψέλης και η κατάλληλη τροφοδοσία είναι τα κλειδιά για να περάσουμε τις μέλισσες από τον Απρίλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال