Συναγερμός με το μέλι στην Ελλάδα καθώς η νοθεία έχει ξανά κάνει την εμφάνιση της


 

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr οι απατεώνες του κλάδου χρησιμοποιούν στη νοθεία τους διάφορα σιρόπια, γλυκαντικές ουσίες, ζάχαρη , κάποιες φορές μέλι εισαγωγής με αποτέλεσμα να χάνονται και οι όποιες ευεργετικές ιδιότητες έχει αυτή η τόσο θρεπτική ουσία που μας δίνει η φύση. 

Έκρηξη νοθείας και στο μέλι παρατηρείται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία επιχειρήσεις ανακατεύουν το μέλι με γλυκαντικές ουσίες, σιρόπια, ζάχαρη και κάποιες φορές το αναμειγνύουν με μέλι εισαγωγής.

 «Οι ελληνοποιήσεις και οι νοθείες είναι από τα μεγαλυτερα προβλήματα στον κλάδο. Ο καταναλωτής θα πρέπει να βρει έναν πιστοποιημένο συνεταιρισμό να προμηθεύεται μέλι ή να βρει έμπιστους μελισσοκόμους» λέει ο Βασίλης Καραχάλιος, βραβευμένος παραγωγόςμελισσοκόμος σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας στο Λονδίνο.

Όπως τονίζει μέλι που κρυσταλλώνει δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει, ποιοτικά δεν διαφέρει, αλλάζει η γεύση και η υφή του. Το μέλι αν έχει συλλεχθεί σωστά δεν χαλάει ποτέ, η ημερομηνία λήξης είναι ενδεικτική αναφέρει χαρακτηριστικά

Η τιμή του ξεκινάει από 12 ευρώ το κιλό και μπορεί να φτάσει στα 20-25 ευρώ, ανάλογα με την ποικιλία. 

Το μέλι είναι πλήρης τροφή, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθεί κανείς ζωντανός και υγιής: βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και νερό. 

Εάν διατηρηθεί σε καλά κλεισμένο αεροστεγές δοχείο, το μέλι δεν χαλάει ποτέ


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال