Ποια είναι τα κατάλληλα σκουληκάκια για το μπόλιασμα στην βασιλοτροφία - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Κυριακή

Ποια είναι τα κατάλληλα σκουληκάκια για το μπόλιασμα στην βασιλοτροφία

 


Ποια είναι τα κατάλληλα σκουληκάκια για το μπόλιασμα στην βασιλοτροφία

Η επιλογή της κατάλληλης ηλικίας προνύμφης είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια για να δημιουργήσουμε ποιοτικές μάνες. Στη βασιλοτροφία πρέπει να γνωρίζουμε ποιο σκουληκάκι θα διαλέξουμε, και πρέπει να είναι όσο το δυνατό μικρότερο. Πιο συγκεκριμένα πρέπει ίσα που να φαίνεται με το μάτι. Πολλοί μελισσοκόμοι που κάνουν ερασιτεχνικά βασιλοτροφία, και δεν βλέπουν καλά, επιλέγουν μεγαλύτερα σκουληκάκια που πιάνονται καλύτερα με το βελονάκι. Αυτό είναι λάθος όμως! Πρέπει να διαλέγουμε το μικρότερο, που έχει μόλις λίγες ώρες που γεννήθηκε!

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει όταν ο μελισσοκόμος διαλέγει προνύμφη μιας ημέρας η βασίλισσα που βγαίνει είναι πολύ καλής ποιότητας, το αναπαραγωγικό της σύστημα αναπτύσσεται σωστά, και η σπερματοθήκη της χωράει μέγιστο αριθμό σπερματοζωαρίων. Συνεπώς η ποιότητα της βασίλισσα που θα προκύψει - αν φυσικά ταιστεί σωστά - είναι άριστη! Τώρα αν επιλέξουμε προνύμφη δεύτερης ημέρας, δηλαδή μεγαλύτερο σκουληκάκι η ποιότητας της πέφτει, και οι δυνατότητες τις για ανάπτυξη λιγοστεύουν. Το αναπαραγωγικό σύστημα δεν αναπτύσσεται τόσο καλά και τα σπερματοζωάρια που χωράει όταν ζευγαρώσει είναι λιγότερα. Συνεπώς η βασίλισσα που θα προκύψει δεν θα είναι καλή. Θα είναι ίσως μέτρια. Αν εμβολιάσουμε με σκουλήκι τρίτης ημέρας η βασίλισσα θα είναι κακή, και τα αποτελέσματα θα είναι απολύτως εμφανή στα μάτια του μελισσοκόμου.

Παρακάτω ετοίμασα σχετικές εικόνες για να δείτε και μόνοι σας ποια είναι η κατάλληλη ηλικία...




Πηγη https://www.orinimelissa.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου