Πως να πιάσουμε μελίσσια ΔΩΡΕΑΝ

 


Στο σημερνό πόστ μετά από αρκετά μηνύματα που δεχθήκαμε αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βίντεο/πόστ για να βοηθήσουμε όλους εσάς που μας στέλνετε μηνύματα για το πως να ξεκινήσουμε την μελισσοκομεία σαν χόμπι και πως μπορούμε να αγοράσουμε μελίσσια κλπ.

Τώρα την άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή ώστε να ξεκινήσετε το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μελισσοκομίας. Θα χρειαστείτε μερικά πραγματάκια  ώστε να το κάνετε με ασφάλεια.

  • Μια κυψέλη μαζί με τα πλαίσια της
  • Μια μελισσοκομική στολή μαζί με γάντια (Μην βλέπετε τους επαγγελματίες μελισσοκόμους που δεν φοράνε στολή και γάντια, είναι πεπειραμένη με τους χειρισμούς που κάνουνε και πολύ προσεχτική.  
  • Ένα καπνιστήρι
  • Ένα ξέστρο 
  • Και μαντηλάκια αφεσμών η ένα σπρέι αφεσμών 
  • Και φυσικά να μην είσαστε αλλεργικοί στης μέλισσες , καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ σε για να δείτε αν είστε η όχι αλλεργικοί σε ένα γιατρό. 
Εφόσον έχετε όλα τα παραπάνω το μόνο που χρειάζεστε πλέον είναι να στήσετε την παγίδα ώστε να πιάσετε το πρώτο σας μελισσάκι ΔΩΡΕΑΝ . Η παγίδα καλό θα ήταν να τοποθετηθεί σε ύψος από 1-1,5 μέτρο αν την τοποθετήσετε στο έδαφος είναι πολύ ποιο δύσκολο να πιάσετε μελισσακι. Ιδανικά είναι να την τοποθετήσετε σε ένα δέντρο πάνω. 
Μόλις το πιάσετε καλό θα ήταν να  βάλετε τροφή πχ μια τροφή 1 κιλού κοστίζει 1€ και θα τη βρείτε σε όλα τα καταστήματα με μελισσοκομικά εφοδεία. Το ιδανικό είναι να βάλετε ένα πλαίσιο με γόνο από κάποιο άλλο μελίσσι ώστε να μείνει 100% το καινούργιο μελισσάκι που πιάσατε αλλά εφόσον δεν έχετε μπορείτε να βάλετε μια τροφή.

Κάναμε και ένα βίντεο στο κανάλι μας στο Youtube και σας δείχνουμε βήμα βήμα την όλη διαδικασία. 




ΥΓ. Το σπρέι μπορετέ να το προμηθευτείτε από το επίσημο site της ΑΝΕΛ 
https://www.anel.gr/el/gia-to-melissokomeio/Afesmoi/Proselkistika-Afesmon/an66043-st

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال