Συλλογή γύρης με γυρεοπαγίδες ΑΝΕΛ

 


Συλλογή γύρης με γυρεοπαγίδες ΑΝΕΛ


Η εκμετάλευση των μελισσιών,μας δίνει πολλά υπέροχα προιόντα όπως το μέλι.Αυτό είναι το πιο γνωστό προιόν κυψέλης τόσοστους μελισσοκόμους όσο και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.Δεν είναι όμως το μόνο προιόν που μπορούμε να πάρουμε από τα μελίσσια.Τα προιόντα της κυψέλης είναι το μέλι,η γύρη,η πρόπολη,το κερί,το δηλητήριο και ο βασιλικός πολτός.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την γύρη και την συλλογή της από τα μελίσσια μας..Η γύρη περιέχει κάποια καλά συστατικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις μέλισσες,με κυρία χαρακτηριστηκά την πρωτεινική της μορφή.Είναι απαραίτητη τροφή της μέλισσας και χρήσιμη πηγή πρωτεινών για τον άνθρωπο.

Ας δούμε και πως μπορούν οι μελισσοκόμοι να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που τους προσφέρει η νέα τεχνολογία 

Της γυρεοπαγίδες της τοποθετούμε παντα νωρις το πρωι και αργα το απογευμα πηγαινουμε και μαζεουμε την φρεσκια γυρη που εχουν μαζεψει τα μελισσακια μας.Τις πρώτες μέρες, η ποσότητα που υπάρχει στο καλαθάκι συλλογής, είναι σχετικά μικρή, αλλά από την 3 μέρα και μετά η ποσότητα είναι πολύ μεγαλύτερή . 



Στην αγορά κυκλοφορούν διαφόρων ειδών γυρεοσυλλέκτες. Προσωπικά χρησιμοποιώ 2 ειδών γυρεοπαγίδες. Της απλές που μπαίνουν σε πλαστικούς πάτους στην είσοδο της κυψέλης και την μεγάλη που μπαίνει στην είσοδο.

Η μεγάλη-ενιαία γυρεοπαγίδα μπαίνει τόσο σε ξύλινες κυψέλες με κλασσικούς πάτους όσο και σε πλαστικές με πλαστικό πάτο. Η άλλη γυρεοπαγίδα μπαίνει αποκλειστικά στους πλαστικούς πάτους και μπαίνει εφαρμοστά .





Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال