Aντικατάσταση κυψελών με πριμ 21 + 5 ευρώ, μέτρο ανοιχτό σε συνταξιούχους. Μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν περιθώριο για αιτήσεις οι µελισσοκόµοι που


Μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν περιθώριο για αιτήσεις οι µελισσοκόµοι που ενδιαφέρον για την ένταξη στις δράσεις «Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων» και «Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας».

Σύµφωνα µε διευκρινιστική εγκύκλιο, η προσαύξηση έως 100% στην επιδότηση ανά µετακινούµενη κυψέλη στη δεύτερη δράση (κοντά στα 12 ευρώ δηλαδή) θα ισχύσει από το 2024, εφόσον ο µελισσοκόµος παράγει 5 κιλά µέλι ανά κυψέλη και αξιοποιεί τεχνολογίες GPS στα µελίσσια του. Για τη δράση ««Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων» τα ποσά αναµένεται να καθοριστούν κοντά στα 21 ευρώ για την προµήθεια κυψελών αντικατάστασης και περίπου στα 5 ευρώ για την προµήθεια µεµονωµένων κινητών βάσεων.

∆ιαδικασία αιτήσεων

Για τη συµµετοχή στις ∆ράσεις οι ενδιαφερόµενοι υποβάλλουν το αργότερο µέχρι την 30η Ιουνίου 2023 σχετική αίτηση συνοδευόµενη από τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά και παραστατικά , σε ειδική ψηφιακή εφαρµογή η οποία παρέχεται µέσω GOV.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/ktenotrophikeepikheirematikoteta/psephiakes-uperesies-gia-melissokomous.

 

∆υνητικοί δικαιούχοι

Για τη ∆ράση: «Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων» δυνητικοί δικαιούχοι είναι ενεργοί µελισσοκόµοι µε τουλάχιστον 20 κατεχόµενες κυψέλες. Το επιλέξιµο ποσοστό προµήθειας καθορίζεται ως εξής:

α) προµήθεια κυψελών αντικατάστασης σε ποσοστό έως 10% επί των κατεχοµένων κυψελών,

β) προµήθεια µεµονωµένων κινητών βάσεων, σε ποσοστό έως 20% επί των κατεχοµένων κυψελών.

Για τη ∆ράση: «Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας» δυνητικοί δικαιούχοι είναι ενεργοί µελισσοκόµοι µε τουλάχιστον 110 κατεχόµενες κυψέλες και είναι:

α) φυσικά πρόσωπα µε ενεργό ΚΑ∆ στην παραγωγή φυσικού µελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης ή/και στην παραγωγή µελισσοσµηνών – παραφυάδων ή/και στην κατηγορία του αγρότη ειδικού καθεστώτος τα οποία:

αα) είναι επαγγελµατίες αγρότες και δηλώνουν ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής τουλάχιστον 5.000 ευρώ ή

αβ) υπέβαλλαν ΟΣ∆Ε ή/και εντάχθηκαν στο καθεστώς των νέων αγροτών ή/και εγγράφηκαν ως νεοεισερχόµενοι στον αγροτικό τοµέα, για πρώτη φορά εντός των τελευταίων 24 µηνών, από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης συµµετοχής στη ∆ράση,

β) συνταξιούχοι που τηρούν τους όρους των παραγράφων α) και αα) (δεν απαιτείται να είναι κατ’ επάγγελµα).


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال