Είτε με βροχή είτε με ήλιο οι μέλισσές συνεχίζουν να δουλεύουν .


 

Είτε με  βροχή είτε με ήλιο οι μέλισσές συνεχίζουν να δουλεύουν .

Οι μέλισσες είναι εργατικά έντομα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επικονίαση φυτών και λουλουδιών. Τι κάνουν όμως όταν βρέχει;

Πρώτον, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλες οι ‘’μέλισσες’’ το ίδιο. Οι μέλισσες, για παράδειγμα, είναι κοινωνικά έντομα που ζουν σε αποικίες και βασίζονται στη βασίλισσα για να γεννήσουν αυγά και να διατηρήσουν την κυψέλη. Οι βομβίνοι, από την άλλη πλευρά, είναι μοναχικά έντομα που σχηματίζουν μικρές φωλιές. Και οι δύο τύποι μελισσών παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επικονίαση, αλλά η συμπεριφορά τους στη βροχή μπορεί να διαφέρει ελαφρώς.

Οι μέλισσες είναι γνωστό ότι μένουν μέσα στις κυψέλες τους κατά τη διάρκεια έντονης βροχής. Θα εξακολουθούν να πετούν έξω για να συλλέξουν νέκταρ και γύρη όταν ο καιρός είναι ελαφρύς, αλλά είναι λιγότερο ενεργοί σε υγρές συνθήκες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φτερά τους γίνονται βαριά και δύσκολα στην βροχή με συνέπεια να μην μπορούν να πετάξουν εύκολα . Οι βομβίνοι , από την άλλη, είναι πιο ανθεκτικές και μπορούν να βρεθούν να αναζητούν τροφή ακόμα και στη βροχή.

Παρά τις καιρικές συνθήκες, οι μέλισσες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συλλέξουν νέκταρ και γύρη, καθώς από αυτό εξαρτάται η επιβίωσή τους. Η βροχή μπορεί πραγματικά να είναι ευεργετική για τα φυτά και τα λουλούδια, καθώς τους παρέχει την υγρασία που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι μέλισσες θα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία λουλουδιών για να συλλέξουν νέκταρ και γύρη, ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μέλισσες είναι ευαίσθητες σε ασθένειες, όπως το άκαρι βαρρόα, που μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε συνθήκες υγρασίας. Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στη βροχή μπορεί να δυσκολέψει τις μέλισσες να πετούν, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την επιβίωσή τους.

Με λίγα λόγια , οι μέλισσες μπορεί να είναι λιγότερο δραστήριες κατά τη διάρκεια της έντονης βροχής, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να συλλέξουν νέκταρ και γύρη για την αποικία ή τη φωλιά τους.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال