Πως κερώνουμε τα πλαστικά πλαίσια;


 Τον τελευταίο καιρό, στην Ελλάδα, έχουμε αύξηση παρουσίας των πλαστικών κυψελών στα μελισσοκομεία. Ο μελισσοκόμος έχει πλέον να επιλέξει (ο καθένας με τα δικά του κριτήρια) το είδος των κυψελών στο οποίο θα επενδύσει για τις μέλισσές του. Και λέω «στην Ελλάδα» γιατί εδώ η πλαστική κυψέλη και τα πλαστικά παρελκόμενα – εργαλεία στη μελισσοκομία, έφτασαν πολύ πολύ αργότερα από άλλες προηγμένες χώρες (και μη). Έτσι είναι βέβαια. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι πάντα


 στις καλές εξελίξεις και την πρόοδο. Γιατί στα κακά και τα άσχημα είμαστε πάντα πρώτοι!!! Μια ηλίθια μόδα να δούμε σε καμιά Αμερικάνικη ταινία..και ουπς την ξεσηκώσαμε αμέσως. Τέλος πάντων δεν είμαι ο κριτής των πάντων. Ο καθένας γνωρίζει και ας κάνει την αυτοκριτική του μόνος του και ιδιαιτέρως.

Ήθελα να πω λοιπόν, πως μαζί με τις πλαστικές κυψέλες, σιγά σιγά γίνονται συνήθεια στον έλληνα μελισσοκόμο και τα πλαστικά πλαίσια. Φυσικά είναι πιο ανθεκτικά από τα ξύλινα, φυσικά απολυμαίνονται και καθαρίζονται πιο γρήγορα και πιο καλά και φυσικά δεν χρειάζονται όλες αυτές τις διεργασίες πριν μπουν στην κυψέλη… Συρμάτωμα, πέρασμα κηρήθρας. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια επάλειψη με υγρό κερί, ώστε να πάρουν τη μυρωδιά του γνήσιου κεριού μέλισσας και να αρχίσουν τα κορίτσια να τα χτίζουν. Και επειδή πολλοί αναρωτιούνται πώς κερώνουμε τα πλαστικά πλαίσια, βρήκαμε ένα μικρό και κατατοπιστικό βίντεο που δείχνει ακριβώς τον τρόπο.


Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο: 


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال