Μέθοδος δημιουργία παραφυάδων (Αναλυτικός Οδηγός)

 Μέθοδος δημιουργία παραφυάδων (Αναλυτικός Οδηγός)


ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥΝΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ (χωρίς πολλές επισκέψεις και με καλύτερες επιτυχίες).

1) Επιλέγουμε δυνατές κυψέλες με  καλές βασίλισσες και τις τροφοδοτούμε διεγερτικά να φθάσουν τα 8 με 10 πλαίσια γόνου.

2)Περιορίζουμε τις βασίλισσες  σε κλουβί απομόνωσης μέσα στην κυψέλη τους.

3) Δέκα μέρες αργότερα θα υπάρχουν βασιλικά κελιά σφραγισμένα σε όλες τις κυψέλες

4)Σχηματίζουμε παραφυάδες με 2  το λιγότερο πλαίσια μαζί με τις μέλισσες που είναι πάνω τους,αλλά προσέχουμε να υπάρχουν  στα πλαίσια αυτά  δύο κελιά για  κάθε μελίσσι.(Βέβαια τα μικρά και τα ελαττωματικά τα καταστρέφουμε).

5)Οι παραφυάδες τοποθετούνται σε νέες θέσεις,αλλά η είσοδος της κάθε μιας κλείνεται σφυχτά με βρύα ή χλωρά χόρτα,αλλά πολύ συμπιεσμένα,που να μη μπορούν να τα ανοίξουν οι μέλισσες,γιατί αυτό σημαίνει  αποτυχία.Και εδώ να πούμε,ότι κάθε κυψέλη που επιλέξαμε,μπορούμε να τη χωρίσουμε σε 4-5 παραφυάδες.

6)Ελευθερώνουμε τις παλιές βασίλισσες στην κυψέλη τους ,να συνεχιστεί ο γόνος ,προσθέτωντας  χτισμένες κηρήθρες.Είναι ανάγκη να της αφήσουμε  στα πλαίσια γόνο.Και το σφυχτό  κλείσιμο των κυψελών  δεν είναι  πρόβλημα για ασφυξία,αντίθετα είναι πρόβλημα αποτυχίας,αν μπορέσουν και ανοίξουν  οι μέλισσες το κλείσιμό τους.

7)Σε  2-3 μέρες οι μέλισσες στις παραφυάδες και με τη ξήρανση των χόρτων κάνουν  διάνοιξη και βγαίνουν ,αλλά έχουν ξεχάσει την παλιά κυψέλη τους.Έχουν εκκολαφθεί  και οι νέες βασίλισσες μαζί με τους γόνους των παραφυάδων,ακολουθεί γονιμοποίηση  και η εξέλιξη  και πορεία των νέων μελισσιών , που αύξησαν το μελισσοκομείο.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال