Έχουμε διαβάσει σε πολλά άρθρα, τη γνώμη ξένων αλλά και Ελλήνων επαγγελματιών μελισσοκόμων, όσο αφορά τα μισά πατώματα. Όπου βλέπω και διαβάζω, έχω την εντύπωση πως είναι μόνο θετική. Μέχρι τώρα είχα κρατήσει μια μικρή επιφύλαξη, αλλά τον τελευταίο καιρό βλέπω συνεχώς χειρισμούς και τρύγους από τέτοια μισά πατώματα και λέω την ερχόμενη Άνοιξη να κάνω την πρώτη μου δοκιμή με ένα μισό πάτωμα... και φυσικά να την μοιραστώ μαζί σας.
Θέλω να συγκρίνω την ταχύτητα που γεμίζει και σφραγίζεται το μισό πάτωμα έναντι του ολόκληρου, στην ίδια νομή πάντα, αλλά και να συγκρίνω το βάρος τους σε μέλι κατά τον τρύγο. Αφορμή είναι το επόμενο βίντεο που θα δείτε και μας δείχνει το σφράγισμα τέτοιων πλαισίων από μισό όροφο. Όποιος έχει εμπειρία με χειρισμό μισών πατωμάτων ας τη μοιραστεί μαζί μας, είτε σε σχόλιο είτε σε βίντεο, αν έχει να μας δείξει.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο:
Tags
Μελισσοκομία