Θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης και θετικές επιρροές στον οργανισμό μας

 


Θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης και θετικές επιρροές στον οργανισμό μας 


Γύρη είναι η σκόνη από μικροσκοπικούς κόκκους (γυρεόκοκκους), που παράγουν τα αρσενικά όργανα (στήμονες) των ανθέων. Με τη βοήθεια κυρίως της μέλισσας μεταφέρεται από άνθος σε άνθος. Όταν φτάσει στον στήμονα βλασταίνει και ενώνεται με το ωάριο. Έτσι συντελείται η «γονιμοποίηση» για καρπόδεση και παραγωγή σπόρου και διαιώνιση της ζωής. Εδώ αναφέρεται η γύρη σαν μελισσοκομικό προϊόν και για την αξία που έχει στη ζωή μας.

Σύνθεση της γύρης : περιέχει πρωτεΐνες, που έχουν αμινοξέα 10 – 35% και είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, που του δίνουν ενεργά στοιχεία του φυτικού και ζωικού βασιλείου

Θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης και θετικές επιρροές  για : κρυολόγημα, γρίπη, αλλεργικό συνάχι, αθλητές, προστάτη, προστατίτιδα, ρευματισμούς και αρθρίτιδες, τριχόπτωση, δέρμα, παθήσεις από ακτινοβολία, συκώτι, νοητικά προβλήματα, ευεξία, αναζωογόνηση, σεξουαλική ικανότητα, ανακούφιση κόπωσης, όρεξη, αύξηση βάρους, διαβήτη, στρες – άγχος – κατάθλιψη, αϋπνία, τάση αμνησίας, όραση, εντερικές διαταραχές, πάρκισον, εγκεφαλικές διαταραχές.

Η γύρη δεν είναι τροφική βόμβα για να τη φοβηθούμε. Αυξάνει το μεταβολισμό, ατελείωτων αλυσιδωτών αντιδράσεων στον οργανισμό. Είναι ισορροπιστής και ρυθμιστής του οργανισμού και της υγείας και αρκεί 3 – 4% του συνολικού βάρους της τροφής, για να συντηρήσει τη ζωή μας.

Δόσεις γύρης : είναι ημερήσιες με διάρκεια 4 – 6 εβδομάδες. Καλύτερα με άδειο στομάχι ή πριν το φαγητό 15 – 30 λεπτά.

Η ποσότητα συντήρησης είναι 15-20 γραμμάρια την ημέρα και η θεραπευτική δόση (με προηγούμενη συμβουλή γιατρού) είναι 32 γραμμάρια τη μέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال