Ο χρυσός κατάλογος με τις πιο υγιεινές υπερ-τροφές

 Ο χρυσός κατάλογος με τις πιο υγιεινές υπερ-τροφές από το καλύτερο φαρμακείο... την φύση!

Βασιλικός Πολτός: Πρόκειται για μια πηχτή, γαλακτώδη ουσία που παράγεται από τις μέλισσες εργάτριες για να αποτελέσει την τροφή της βασίλισσας. Ο βασιλικός πολτός περιέχει όλες τις βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένου του παντοθενικού οξέος(Β5) σε μεγάλη συγκέντρωση και της πυριδοξίνης (Β6). Ο βασιλικός πολτός διαθέτει και άλλες ιδιότητες ανάλογες με αυτές της γύρης. μπορεί να παρουσιάζει και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ μελέτες σε ζώα ανακάλυψαν ότι μειώνει τη χοληστερίνη, διεγείρει το ανοσοποιητικό και βοηθά στη θεραπεία των τραυμάτων.

Ιπποφαές:Περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες με ισχυρή τονωτική και αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνες C,E,A, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, καροτένια, λυκοπένιο, λουτεϊνη, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω3, ω6, ω7, ω9), βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Β-σιτοστερόλη.

Γύρη λουλουδιών: Από τα αποτελεσματικότερα τονωτικά του οργανισμού. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν τη γύρη για τη διατροφή τους σαν πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων αλάτων. Η γύρη είναι πολύτιμη για τη διατροφή του ανθρώπου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αμινοξέα, πρωτεΐνες, σάκχαρα, βιταμίνες και φλαβανοειδή. Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την αύξηση της ενέργειας και της ευεξίας, τη μείωση της κόπωσης και τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων. 

Πλούσιες φυσικές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β (θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), παντοθενικό οξύ (Β5), πυριδοξίνη (Β6), φολικό οξύ (Β9), κοβαλαμίνη (Β12), βιοτίνη (Β7)) αλλά και σεληνίου, χολίνης, χρωμίου, ψευδαργύρου, πρωτεϊνών, φυσικών σακχάρων και ιχνοστοιχείων. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και αυξάνουν την αντοχή του σε καταστάσεις έντονης προσπάθειας. 

Φύτρα σιταριού: Τα φύτρα είναι συγκεντρωμένη πηγή ζωντανών ενζύμων και αποτελούν σημαντικό θησαυροφυλάκιο ενέργειας. Περιέχουν ω6 λιπαρά, μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες & πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών. Λόγω των σημαντικών φυτοθρεπτικών ουσιών που περιέχουν, τροφοδοτούν τον οργανισμό με ζωτική δύναμη & τον αναζωογονούν. Βοηθούν επίσης στην ανανέωση των κυττάρων και καθυστερούν τη γήρανσή τους.

Aρώνια: εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά και αντιωξειδωτικά ανήκει στην κατηγορία τροφών που ονομάζουμε ως «υπερτροφές». Είναι μία από τις πλουσιότερες φυτικές πηγές φαινολικών ουσιών, κυρίως προανθοκυανίνων (βρίσκονται επίσης στο κρασί και στο τσάι) και ανθοκυανίνων (υπάρχουν και στα blue berries), ουσίες με ισχυρή αντιξειδωτική δράση.

Ρόδι: Η σύνθεση του ροδιού είναι αξιοθαύμαστη ονομάζεται και ως «μήλο της Καρχηδόνας». Ένας από τους λόγους που κατατάσσει το ρόδι στα υπερφρούτα είναι η άμεση και η αποτελεσματική απορρόφηση των συστατικών του από την κυκλοφορία του αίματος. Έχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Κ και σεληνίου. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, E, σίδηρο και κάλιο. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που διαθέτει μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία της καρδιάς, στη λειτουργία του εγκεφάλου και δρουν κατά της γήρανσης. Είναι επίσης ένα από τα λίγα φρούτα που βοηθούν στην πρόληψη του Alzheimer και του διαβήτη, όπως και τα μούρα.


Φύλλα ελιάς: Στα φύλλα της ελιάς περιέχονται αρκετές φαινολικές ενώσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη. Οι ιδιότητες των φύλλων ελιάς, έχουν αποδοθεί κυρίως σε αυτές τις 2 ουσίες.Τα φύλλα ελιάς βοηθούν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, έχει αντιοξειδωτική δράση, έχει αντιυπερτασική δράση, προωθεί την αναστολή συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, αυξάνει την ενεργητικότητα και αντιμετωπίζει την χρόνια κόπωσης 


Μαστίχα Χίου: Από τις 7 Αυγούστου 2015 η Μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε την ως φυσικό φάρμακο. Η φαρμακευτική «μονογραφία» της Μαστίχας Χίου περιλαμβάνει δύο θεραπευτικές ενδείξεις: α) δυσπεπτικά προβλήματα και β) δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών. Η επιστημονική κοινότητα, επιβεβαίωσε τις ευεργετικές δράσεις της Μαστίχας Χίου, στην οποία αποδίδονται αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Θεωρείται φυσικό αναλγητικό, αντιβηχικό, ορεξιογόνο, αφροδισιακό, στυπτικό, ερυθροποιητικό, διουρητικό, τονωτικό, αποχρεμπτικό, αντιμικροβιακό και αιμοστατικό.


Πηγή: Ευάγγελος Ζουμπανέας Διαιτολόγος Διατροφολόγος

περιοδικό μελίαμα (MelissokomiaNet.gr)
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال