Επιστήμονες στην Αυστραλία αναπτύσσουν ένα φάρμακο που θα στοχεύει ειδικά στο Βαρρόα

 




Επιστήμονες στην Αυστραλία αναπτύσσουν ένα φάρμακο που θα στοχεύει ειδικά στο Βαρρόα 

Αυστραλοί επιστήμονες εργάζονται σε ένα πρωτοποριακό φυτοφάρμακο Varroa που βασίζεται σε ορμόνες, φιλικό προς τις μέλισσες.

 Η εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης Hort Innovation, που ανήκει σε καλλιεργητές, ένωσε τις δυνάμεις της με το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ για να αναπτύξει ένα παγκοσμίως πρώτο φυτοφάρμακο που είναι ασφαλές για τις μέλισσες αλλά θανατηφόρο για το άκαρι Βαρρόα.

Με την επιδότηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν λάβει οι επιστήμονες. θα δημιουργήσουν μόρια που παρεμβαίνουν στους ορμονικούς υποδοχείς του ακάρεου Βαρρόα και ενός άλλου παράσιτου της μέλισσας, του μικρού σκαθαριού της κυψέλης. 

Το φυτοφάρμακο θα επηρεάσει την αναπαραγωγή του Βαρρόα καθώς και την ανάπτυξη του . 

Η Hort Innovation λέει ότι το φάρμακο θα είναι ασφαλες για της μέλισσες και τα ωφέλιμα ζώα στο περιβάλλον. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Brett Fifield είπε ότι το έργο είχε στόχο να βοηθήσει στην προστασία των αυστραλιανών μελισσών και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην παραγωγή κηπευτικών.

 «Το 30 τοις εκατό της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής εξαρτάται από την επικονίαση από τις μέλισσες», είπε.

«Αυτή η παραγωγή απειλείται επί του παρόντος από παράσιτα, όπως το ακάρεα Varroa και το μικρό σκαθάρι της κυψέλης».

Ο κ. Fifield είπε ότι τα φυτοφάρμακα είναι μια κρίσιμη πτυχή της βιώσιμης γεωργίας και του ελέγχου των ασθενειών, ωστόσο υπάρχει πιεστική ανάγκη για πιο φιλικά προς το περιβάλλον φυτοφάρμακα που έχουν επιλεκτική δράση κατά των «κακών» έναντι των «καλών» εντόμων. 

«Η ανάπτυξη ενός εμπορικού φυτοφαρμάκου που είναι θανατηφόρο για το άκαρι Βαρρόα και το μικρό σκαθάρι της κυψέλης, αλλά όχι για τις μέλισσες, θα οδηγήσει σε μια ευκαιρία στην παγκόσμια αγορά για εξαγωγή τεχνολογίας με βάση την Αυστραλία.

 «Θα προσφέρει επίσης ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία των παγκόσμιων γεωργικών συστημάτων που εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών».

Το Πανεπιστήμιο La Trobe και το Ινστιτούτο Walter and Eliza Hall συνεισφέρουν επίσης στο πενταετές έργο.


Εικόνα Hort Innovation

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال