Βασίλισσες Μελισσών από τον επαγγελματία μελισσοκόμο Σιδέρη Τσιμίνη

 


Βασίλισσες Μελισσών από τον επαγγελματία μελισσοκόμο Σιδέρη Τσιμίνη 

Γιατί η παραγωγή βασιλισσών να γίνει το φθινόπωρο:

  • Γιατί δεν πρέπει να διατηρούνται βασίλισσες μεγαλύτερες των 2 ετών.
  • Γιατί η διαδικασία της ανανέωσης των βασιλισσών δεν θα πρέπει να αποβαίνει εις βάρος της παραγωγής ή της ανάπτυξης των μελισσιών.
  • Γιατί γίνονται εύκολα δεκτές από το μελίσσι, καθώς ο ρυθμός ωοτοκίας τους είναι χαμηλός, κάτι που ταιριάζει με την εποχή.
  • Γιατί δημιουργούν καλύτερη μελισσόσφαιρα, καθώς οι φερομόνες τους είναι έντονες.
  • Γιατί ξεκινούν την ωοτοκία πιο νωρίς την άνοιξη και αυξάνουν γρήγορα τον ρυθμό.
  • Γιατί μειώνουν την πιθανότητα σμηνουργίας. 
Ιδιαίτερα σε περιοχές με πρώιμη άνοιξη και μάλιστα νησιωτικές, όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές ανθοφορίες, είναι απαραίτητο ο μελισσοκόμος να μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ανοιξιάτικη ανθοφορία και όχι να προσπαθεί να περιορίσει τη σμηνουργία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, που οι ανοιξιάτικες ανθοφορίες είναι πλούσιες  μεν σύντομες δε, αυτή η πρακτική αποκτά ιδιαίτερη σημασία.....

Αντίθετα η  βασίλισσα που γεννήθηκε κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι καλά θρεμμένη, αφού το φθινόπωρο η αναλογία γόνου προς πληθυσμό είναι χαμηλή και έτσι υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος βασιλικός πολτός για την τροφοδοσία του. Δεν έχει ωοτοκήσει παρά λίγο, είναι ξεκούραστη και ξεκινάει την ωοτοκία την νέα χρονιά, λίγο πιο καθυστερημένα από ότι στα δυνατά μελίσσια, αλλά πιο εντατικά.»

Τώρα λοιπόν είναι ευκαιρία να πολλαπλασιάσετε τα μελίσσια σας, μελίσσια 10αρια κόβονται κατευθείαν στα 2 έχουμε 2 μελίσσια 5αρια  έτσι ξεκινάμε δυναμικά την νεα σεζόν με περισσότερα μελίσσια.

Αν θελετε να παραγγειλετε βασιλισσες μπορειτε μεσω Facebook απο την επισημη σελιδα της Μελισσοκομια Τσιμίνη η μπορειτε να καλεσετε καθημερινα στο τηλ 22950 52963Αν θελετε να παραγγειλετε βασιλισσες μπορειτε μεσω Facebook απο την επισημη σελιδα της Μελισσοκομια Τσιμίνη η μπορειτε να καλεσετε καθημερινα στο τηλ 22950 52963

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال