Του έστειλε προκαταβολή 60.000 ευρώ για σιτάρι, αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ


 

Είχε στείλει προκαταβολή 60.000 ευρώ για την αγορά σιταριού, ωστόσο, το προϊόν δεν το παρέλαβε και ο έμπορος από την Κύπρο προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη κατά του πωλητή από την περιοχή του Αλμυρού και της συζύγου του.

Η υπόθεση συζητήθηκε προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με τον 53χρονο έμπορο να κρίνεται ένοχος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και να του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 200 ημερήσιων μονάδων, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αντιθέτως η σύζυγός του κρίθηκε αθώα για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Τόσο ο 53χρονος, όσο και η σύζυγός του ήταν απόντες από τη δίκη και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 15 Αυγούστου του 2018 ο έμπορος από την Κύπρο, που τελικά ήταν και ο μηνυτής στην υπόθεση, είχε κλείσει συμφωνία με τον 53χρονο έμπορο από τον Αλμυρό, προκειμένου ο τελευταίος να του παραδώσει 1100 τόνους σιτάρι, έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ. Μάλιστα, συμφώνησαν και στην προκαταβολή και ο Κύπριος απέστειλε το ποσό των 60.000 ευρώ.

Ωστόσο, στις τεθείσες προθεσμίες ο 53χρονος φέρεται να μην ανταποκρίθηκε κι έτσι ο Κύπριος έμπορος κατέθεσε μήνυση τόσο εναντίον του, όσο και εναντίον της συζύγου του στις 9 Οκτωβρίου του 2018, αφού ούτε στο εξώδικο που του είχε αποστείλει φέρεται ο έμπορος από τον Αλμυρό να ανταποκρίθηκε. Κι αυτό παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της συζύγου του 53χρονου, η οποία, ωστόσο, απαλλάχθηκε της κατηγορίας από το δικαστήριο.

Πηγή - e-thessalia.gr

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال