Κρήτη: Έκοψαν υπεραιωνόβια ελιά-σύμβολο | Αμοιβή για να βρεθούν οι δράστες


 

Θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η κίνηση αγνώστων να κόψουν υπεραιωνόβια ελιά στην περιοχή των Ασκών.

Πρόκειται για ένα δέντρο – σύμβολο για την περιοχή, η ιστορία του οποίου είναι γνωστή στην πλειοψηφία των κατοίκων και που η ηλικία του υπερβαίνει τα 350 χρόνια. Έχει άλλωστε συμπεριληφθεί στο δίκτυο αιωνόβιων δέντρων του ΙΤΕ.

Ο κ. Ανδρέας Βαβαδάκης, συνταξιούχος πυροσβέστης και πρώην πρόεδρος της κοινότητας των Ασκών, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το κτήμα στο οποίο βρισκόταν η ελιά, κάνει λόγο για «εγκληματική ενέργεια».

Η ελιά βρισκόταν στο κτήμα του κ. Ανδρέα Βαβαδάκη

Σημειώνει δε πως οι δράστες είναι απίθανο να έκοψαν το δέντρο για ξύλα, καθώς στο κτήμα υπήρχαν άλλα ελαιόδεντρα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη ποσότητα ξυλείας.

Ο κ. Βαβαδάκης έχει κάνει καταγγελία στο δασαρχείο, ενώ δίνει αμοιβή 300 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Πρόκειται για ένα δέντρο – σύμβολο για την περιοχή, η ιστορία του οποίου είναι γνωστή στην πλειοψηφία των κατοίκων και που η ηλικία του υπερβαίνει τα 350 χρόνια

Ο ίδιος τονίζει πως αν βρεθεί ο δράστης θα ζητήσει αποζημίωση 20.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσει στην κοινότητα των Ασκών για έργα.

Πηγή - creta24.gr
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال