Διανομή ζωοτροφών και μελισσοτροφών σε πληγέντες αγρότες της Βόρειας Εύβοιας


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα διανομής ζωοτροφών και μελισσοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της βόρειας Εύβοιας, έργο το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης που ενέκρινε το Υπουργείο Κρατικής Αρωγής και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 2.066.717 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο η διανομή συνολικής ποσότητας 1.020.000 κιλών μηδικής σε 326 κτηνοτρόφους των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ενώ πριν λίγες ημέρες εκτελέσθηκε και το έργο διανομής 93.750 κιλών ζάχαρης σε 182 μελισσοκόμους.


Τις προσεχείς ημέρες, ξεκινά η τελική φάση υλοποίησης του προγράμματος η οποία αφορά στη διανομή έτοιμου σιτηρέσιου συνολικής ποσότητας 1.747.500 κιλών, στους κτηνοτρόφους των πυρόπληκτων περιοχών.

Η κατανομή των παραπάνω ποσοτήτων βασίστηκε στα επίσημα στοιχεία απογραφής των μητρώων κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων που διατηρεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας, και στην άριστη συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τους επαγγελματικούς φορείς για την καλύτερη δυνατή και δίκαιη διανομή των ζωοτροφών και μελισσοτροφών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: « Οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι μας παραμένουν περήφανοι και όρθιοι, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν σε μια περιοχή που πληγώθηκε όσο καμία άλλη στο παρελθόν.  Η παροχή τροφών για την πρώτη κρίσιμη χρονιά απέδωσε καρπούς και προσέθεσε ένα ακόμα στήριγμα στον μεγάλο αγώνα για τη διάσωση του πρωτογενή τομέα της βόρειας Εύβοιας.  Οφείλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια στο δύσκολο εγχείρημα της διανομής σε περισσότερους από 500 δικαιούχους, τους αρμόδιους αντιδημάρχους των Δημοτικών Αρχών, τους υπαλλήλους μας στην ΔΑΟΚ Π.Ε. Εύβοιας, και πολλούς εθελοντές κατοίκους και επαγγελματίες της βόρειας Εύβοιας που στήριξαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή την προσπάθεια μας.»
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال