Μελισσοκόμος στην Ιρλανδία έφτιαξε κυψέλη από lego τουβλάκια

Ένας Ιρλανδός μελισσοκόμος πέρασε την περίοδο της καρ

    

αντίνας κατασκευάζοντας μια περίτεχνη και πλήρως λειτουργική κυψέλη εξολοκλήρου από τουβλάκια Lego.

Ο Ruairi O Leocháin, δάσκαλος σε σχολείο και ακτιβιστής για την άγρια ​​ζωή, προκάλσεσε αίσθηση στη μελισσοκομική κοινότητα όταν μοιράστηκε τη δημιουργία του στο διαδίκτυο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Westmeath Independent.

Τα βίντεο με την κυψέλη του O’ Leocháin, ο οποίος διευθύνει το διαδικτυακό γκρουπ Athlone’s Wildlife Apiaries, έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 προβολές στο youtube, ένω όπως δηλώνει άλλοι μελισσοκόμοι από όλο τον κόσμο του ζητούν οδηγίες για να φτιάξουν τη δική τους.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση», τονίζει. «Έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου από την Κίνα, την Αμερική και αλλού λέγοντάς μου πόσο τους αρέσει η ιδέα».

Ο Ιρλανδός μελισσοκόμος ανέφερε ότι ξεκίνησε την κατασκευή της κυψέλης για διασκέδαση πριν από περίπου δύο μήνες χωρίς κάποιο σχέδιο απλά άρχισε να στοιβάζει τα τούβλα του παιχνιδιού.

«Είχα την ιδέα πριν από τον COVID-19, οπότε όταν συνέβη αυτό σκέφτηκα να παραγγείλω τουβλάκια Lego και να δω τι θα μπορούσα να κάνω με αυτά», είπε στην Independent. «Το κατασκεύαζα λίγο-λίγο τις τελευταίες οκτώ περίπου εβδομάδες», πρόσθεσε.

Ο O Leocháin κατάφερε να φτιάξει την κυψέλη Lego τελικά βάζοντάς τη δίπλα-δίπλα με μια πραγματική, είπε.

Το «πολύχρωμο σπίτι» τώρα φιλοξενεί περίπου 30.000 γηγενείς ιρλανδικές μαύρες μέλισσες, με τον πληθυσμό να διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρει.

Πρόσθεσε δε, ότι δε χρησιμοποίησε κόλλα για να κρατήσει τα τούβλα στη θέση τους, αλλά ότι οι μέλισσες δούλεψαν σκληρά ώστε να σφραγίσουν οι ίδιες τη δομή της κατασκευής. «Η πρόπολη είναι ένα είδος κόλλας που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να σφραγίζουν τυχόν κενά στην κυψέλη έτσι ώστε να προστατεύονται από τους δυνατούς ανέμους», ανέφερε κλείνοντας.
Με πληροφορίες από το nypost.com

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال