Θα χάσουν σύνταξη όσοι αποκτήσουν εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ από πώληση ελαιολάδου


 

Μία μεγάλη αδικία σε βάρος των συνταξιούχων η πλειοψηφία των οποίων με δυσκολία τα βγάζει πέρα, αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος καθώς θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος Βρούτση.

Ο νόμος αυτός θα επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων πλην του ΟΓΑ, καθώς θα κληθούν σε περίπτωση που ξεπεράσουν τις 10.000 ευρώ κέρδος - (εισόδημα μείον έξοδα) προερχόμενο από αγροτικές εργασίες, θα χάσουν μέρος της σύνταξής τους!

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της ομάδας αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, για παράδειγμα, ο νόμος Βρούτση προβλέπει ότι όσοι συνταξιούχοι, πλην του ΟΓΑ, αποκτήσουν εισόδημα από πώληση ελαιολάδου που το κέρδος του θα ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το χρόνο, τότε θα χάσουν το 30% της σύνταξής τους.

Και το θέμα είναι φέτος ειδικά ακόμα πιο οξύ, με δεδομένη την υψηλή τιμή του ελαιολάδου το οποίο πωλείται προς 5 ευρώ το κιλό. Για παράδειγμα αν κάποιος συνταξιούχος πουλήσει δύο τόνους ελαιολάδου, θα εισπράξει 10.000 ευρώ, αν προστεθεί και η επιδότηση και δεν υπάρχουν έξοδα για να μειώσουν το πλαφόν, τότε θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο νόμος επιφυλάσσει και μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τους συνταξιούχους που μεταξύ άλλων καλλιεργούν καθώς εκτός από το 30% της σύνταξης που θα χάσουν θα κληθούν να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό των 120 ευρώ στον ΕΦΚΑ για έναν ολόκληρο χρόνο!

"Πρόκειται για μία σημαντική επιβάρυνση σε βάρος των συνταξιούχων που μεταξύ άλλων ασχολούνται με τις καλλιέργειες και υπάρχει ανησυχία ότι όλο αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον της καλλιέργειας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερωνυμάκης και συμπλήρωσε ότι "το συντονιστικό όργανο των παραγωγών θα δώσει αγώνα προκειμένου να αποτραπεί και να αλλάξει αυτός ο κατάπτυστος νόμος που μόνο προβλήματα προκαλεί στους ανθρώπους που ασχολούνται με την καλλιέργεια".

Πηγή - ekriti.gr


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال