Τα κορυφαία οφέλη του μελιού για την υγεία: Γιατί είναι υπερτροφή


 

Το μέλι είναι μια απολύτως φυσική και άμεσα διαθέσιμη επιλογή για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της λοίμωξης της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία η νόστιμη απόλαυση που συχνά αναφέρεται ως υγρός χρυσός.

Αντιμετωπίζει λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος

Το μέλι μπορεί να χρησιμεύσει ως μια φθηνή εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά. Για παράδειγμα, σε μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε το 2020 στο περιοδικό  BMJ Evidence-Based Medicine , ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εξέτασαν 14 προηγούμενες δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μελιού στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του URI.

Καταπολεμά το Μεταβολικό Σύνδρομο

Το μέλι μπορεί να βοηθήσει άτομα με μεταβολικό σύνδρομο (MetS). Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένα σύμπλεγμα παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Σύμφωνα με την  Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής , για να διαγνωστείτε με MetS, πρέπει να έχετε τουλάχιστον τρεις από τις πέντε καταστάσεις:

  • Μια γραμμή μέσης μεταξύ 35 και 40 ιντσών
  • Υψηλή πίεση του αίματος
  • Υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων (ένας τύπος λίπους) στο αίμα
  • Χαμηλή HDL ή «καλή» χοληστερόλη (βοηθά στην απομάκρυνση της χοληστερόλης από τις αρτηρίες σας)
  • Υψηλό σάκχαρο στο αίμα

Αποτρέπει τη σκλήρυνση των αρτηριών

Το μέλι μπορεί να έχει την ικανότητα να καταπολεμά τη σκλήρυνση των αρτηριών, γνωστή και ως αθηροσκλήρωση. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2019 στο  Nutrients , το μέλι περιέχει πάνω από 180 ουσίες—συμπεριλαμβανομένων φυσικών σακχάρων και πολλών βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών. Εκτός από την ικανότητά του να καταπολεμά το οξειδωτικό στρες, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του μελιού είναι οι βασικοί παράγοντες που ευθύνονται για τα προστατευτικά του οφέλη κατά της σκλήρυνσης των αρτηριών.

Διαφορετικά είδη μελιού

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε για το μέλι σας και τον τρόπο χειρισμού του: Μιλήστε με τον μελισσοκόμο, για παράδειγμα, στην αγορά του τοπικού προμηθευτή σας. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, διαβάζετε πάντα τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι το μέλι δεν έχει κοπεί με άλλα πρόσθετα.

Πηγή www.healthweb.gr

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال