Οι εκπληκτικές δυνατότητες αναζήτησης τροφής των μελισσών


 

Ως μελισσοκόμοι, όλοι γνωρίζουμε ότι οι μέλισσες είναι εργατικά έντομα που είναι απαραίτητα για το οικοσύστημά μας. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο μακριά ταξιδεύουν για να μαζέψουν νέκταρ, γύρη και νερό; Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για της απίστευτες δυνατότητες αναζήτησης τροφής των μελισσών και θα εξερευνήσουμε πόσο μακριά θα πετάξουν για να εξασφαλίσουν την υγεία και την επιβίωση τους.

Η κοινή απάντηση: Έως 8 χιλιόμετρα

Λέγεται συνήθως ότι οι μέλισσες μπορούν να πετάξουν έως και 8 χιλιόμετρα , το νούμερο αυτό βγήκε μετά από επιστημονικά πειράματα που έχουν γίνει πάνω σε αυτό το ερώτημα . Και σίγουρα δεν το λέμε στην τύχη . Ωστόσο, αυτή είναι η εξαίρεση στον κανόνα και συμβαίνει μόνο όταν δεν μπορούν να βρούνε τροφή κοντά στης κυψέλες τους. Σπάνιο φαινόμενο . Για λόγους αποτελεσματικότητας, μια τυπική ακτίνα αναζήτησης τροφής 1-2 χιλιομέτρων είναι πιο συνηθισμένη, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι εντός αυτού του εύρους.

Το μέλι δεν είναι το μόνο πράγμα που αναζητούν οι μέλισσες

Το μέλι δεν είναι το μόνο πράγμα που αναζητούν οι μέλισσες. Θα βγουν επίσης από την κυψέλη για να μαζέψουν γύρη για την κυψέλη, την οποία θα αποθηκεύσουν και θα ταΐσουν στο γόνο της κυψέλης . Η κυψέλη χρειάζεται επίσης νερό, το οποίο θα φέρει πίσω στην κυψέλη για να δροσίσει την κυψέλη το καλοκαίρι και να αραιώσει τα αποθέματα κρυσταλλωμένου μελιού, αν χρειαστεί. Επίσης οι βασίλισσες φεύγουν από την κυψέλη για να βρουν κοντινές περιοχές που έχει κηφήνες ώστε να ζευγαρώσουν .

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια μέλισσα να αναζητά τροφή σε ένα λουλούδι, τραβήξτε έναν χάρτη. Αυτή η μέλισσα θα μπορούσε να βρίσκεται από μια κυψέλη ένα χιλιόμετρο μακριά ή έως και 8 χιλιόμετρα. Σχεδιάζοντας έναν κύκλο, θα δείτε ότι πρόκειται για μια τεράστια έκταση – δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال