Γερεοπαγίδες : Τρόποι συλλογής και πλεονεκτήματα για τον μελισσοκόμο


 

Οι γυρεοσυλλέκτες γνωστές στο κόσμο της μελισσοκομίας και ως γυρεοπαγίδα ,είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη συλλογή γύρης από τις μέλισσες καθώς εισέρχονται και εξέρχονται από την κυψέλη. Η συλλεγόμενη γύρη χρησιμοποιείται στη συνέχεια από τους μελισσοκόμους ως πηγή τροφής για τις μέλισσες τους ή ως πολύτιμο συστατικό σε προϊόντα όπως το μέλι, τα συμπληρώματα γύρης μελισσών και τα καλλυντικά.

Η χρήση γυρεοπαγίδας είναι σημαντική για διάφορους λόγους:

Παρακολούθηση της υγείας της κυψέλης: Εξετάζοντας τον τύπο και την ποσότητα της γύρης που συλλέγεται, οι μελισσοκόμοι μπορούν να παρακολουθούν την υγεία και την ευημερία των κυψελών τους. Η μείωση της ποσότητας της γύρης που συλλέγεται μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με την κυψέλη, όπως ασθένεια ή έλλειψη ευκαιριών αναζήτησης τροφής.

Αύξηση της παραγωγής μελιού: Με τη συλλογή γύρης, οι μελισσοκόμοι μπορούν να ελευθερώσουν χώρο στην κυψέλη και να μειώσουν την ποσότητα της γύρης που αποθηκεύεται και τελικά μετατρέπεται σε μέλι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή μελιού, καθώς υπάρχει περισσότερο νέκταρ και χώρος για τις μέλισσες για να το αποθηκεύσουν.


Ανάλυση γύρης: Η συλλεγόμενη γύρη μπορεί να αναλυθεί για να προσδιοριστούν τα φυτά στα οποία αναζητούν τροφή οι μέλισσες, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τους μελισσοκόμους και τους ερευνητές. 

Βελτιωμένη διαχείριση κυψελών: Με τη συλλογή γύρης, οι μελισσοκόμοι μπορούν επίσης να διαχειρίζονται καλύτερα τις κυψέλες τους ελέγχοντας τους τύπους γύρης στους οποίους εκτίθενται οι μέλισσές τους. Για παράδειγμα, η γύρη από φυτά που είναι γνωστό ότι παράγουν τοξικό νέκταρ μπορεί να αποκλειστεί, συμβάλλοντας στην προστασία της υγείας των μελισσών .

Οι γυρεοπαγίδες συνδέονται συνήθως στην είσοδο της κυψέλης και έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στις μέλισσες να περνούν, αλλά να παγιδεύουν τα σφαιρίδια γύρης στα πόδια τους. Οι παγίδες μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, όπως μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο, και διατίθενται σε μια σειρά σχημάτων και μεγεθών για να ταιριάζουν σε διαφορετικές κυψέλες και στυλ μελισσοκομίας.

Προσωπικά χρησιμοποιώ της γυρεοπαγίδες την ΑΝΕΛ , είναι εύκολες στο να της τοποθετήσουμε στους πλαστικούς πάτους της ΑΝΕΛ , όπως επίσης υπάρχει και η μεγάλη γυρεοπαγίδα που μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί και στης παλιές ξύλινές κυψέλες .

Μπορειτε να τγς βρειτε στο επισημο e-Shop της ΑΝΕΛ στο παρακατω συνδεσμο https://www.anel.gr


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال