Τεχνικές μελισσοκομίας: Πότε δίνουμε δεύτερο πάτωμα στα μελίσσια ;


 

Αν είστε ένας αρχάριος μελισσοκόμος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αρκετές προκλήσεις όταν προετοιμάζεστε για την επόμενη σεζόν μελισσοκομίας. Ένα από τα κυριότερα ερωτήματα είναι πότε πρέπει να δώσετε έναν δεύτερο όροφο στο μελίσσι σας. Η απάντηση είναι όταν οι μέλισσες έχουν πληθυσμό 10 κηρήθρες και γόνο πάνω από 7 πλαίσια .Στην περίπτωση αυτή, Ανεβάζετε 1 πλαίσιο με σφραγισμένο γόνο στο πάνω όροφο και δίνεται πλαίσια διπλά στο σφραγισμένο γόνο . Όταν τοποθετείτε το δεύτερο όροφο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χτισμένες κηρήθρες ή φύλλα κηρήθρας.

Οι χτισμένες κηρήθρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταστολή σμηνουργίας και μπορούν να τοποθετηθούν ανάμεσα στις κηρήθρες με γόνο. Η θέση τοποθέτησης τους είναι στο τελείωμα του γόνου .

Αφού έχουμε τοποθετήσει τον δεύτερο όροφο και έχουμε διανείμει τις κηρήθρες και τον γόνο με τον κατάλληλο τρόπο, πρέπει να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του μελισσιου . Ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της άνοιξης, είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τον πληθυσμό και τον γόνο για να αποφασίσουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλον όροφο.

Σημαντικό είναι επίσης να παρακολουθούμε την υγεία των μελισσών και να προλαμβάνουμε τυχόν ασθένειες ή παθήσεις. Ο έμπειρος μελισσοκόμος θα γνωρίζει τα σημάδια και τα συμπτώματα των πιο συνηθισμένων ασθενειών των μελισσών και θα μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να τις αντιμετωπίσει.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال