Μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα!


 

Το ακατέργαστο οργανικο μέλι είναι ένα πραγματικό… θαύμα για να φάει κανείς αμέσως πριν τον ύπνο .

Και μπορεί να υπάρχει ο φόβος ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη θα προκαλέσει αύξηση βάρους, αλλά στην πραγματικότητα το μέλι κάνει… ακριβώς το αντίθετο.

Κι αυτό γιατί, βοηθά το σώμα να κάψει το λίπος και επιτρέπει στο ήπαρ να επεξεργάζεται αποτελεσματικά τις τοξίνες .

Παράλληλα, βοηθάει να έχετε καλύτερο ύπνο, ενώ – μεταξύ άλλων – καταπραΰνει τους πόνους.

Δείτε τα 3… θαύματα που κάνει το μέλι πριν τον ύπνο:

Θα χάσετε κιλά

Η δίαιτα μελιού προέκυψε από τον Mike Mcinnes, όταν διαπίστωσε ότι οι αθλητές που έτρωγαν τροφές πλούσιες σε φρουκτόζη (όπως το μέλι) έκαψαν δέκα φορές περισσότερο λίπος από τον μέσο άνθρωπο και είχαν αυξήσει δραματικά τα επίπεδα αντοχής τους.

Το μέλι δρα ως καύσιμο για το συκώτι και του δίνει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερη γλυκόζη. Όταν παράγεται η γλυκόζη, προειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι τα επίπεδα σακχάρου είναι υψηλά και την επιβάλλει για να απελευθερώσει τις ορμόνες καύσης λίπους.

Για να δείτε πραγματικά μια διαφορά στο βάρος, πρέπει να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι για όλη την ημέρα. Επιπλέον, πρέπει να πίνετε ζεστό νερό με τρεις κουταλιές μελιού πριν από τον ύπνο (για να διασφαλίσετε ότι οι ορμόνες καύσης λίπους θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα).

Θα κοιμηθείτε καλύτερα

Το μέλι κρατά το ήπαρ σας γεμάτο και φροντίζει να παράγει τη σωστή ποσότητα γλυκογόνου για τη νύχτα. Όταν καταναλώνετε μέλι πριν τον ύπνο, ο εγκέφαλος μεταβαίνει σε κατάσταση κρίσης για αναζήτηση καυσίμων.

Το μέλι βοηθάει επίσης τον εγκέφαλο, ανεβάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης του, τα οποία απελευθερώνουν τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο. Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία στη συνέχεια σχηματίζεται σε μελατονίνη. Πολλοί άνθρωποι αποκαλούν τη μελατονίνη ως “ορμόνη ευεξίας”, επειδή ενισχύει την ανοσία και αναδομεί τους ιστούς κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Δεν σας βοηθά η μελατονίνη μόνον όταν κοιμάστε, αλλά σας εξασφαλίζει και έναν ξεκούραστο ύπνο.

Θα αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας

Το μέλι είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τον πονόλαιμο ενώ ενεργεί ως φάρμακο στον βήχα. Δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι θα ηρεμήσουν ακόμη και τους πιο σκληρούς λαιμούς,

Επιπλέον, το μέλι αποτρέπει τη δημιουργία πλάκας στα δόντια, βοηθάει στις αλλεργίες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθάει παιδιά και ενήλικες με την παλινδρόμηση οξέος.

Προσοχή βέβαια, γιατί ακόμη και μια κουταλιά μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μπορεί να μην συνιστάται για διαβητικούς, επομένως συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

medlabgr

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال