Ο αξία της Βασίλισσας σε μια κυψέλη


 Η βασίλισσα είναι η καρδιά και η ψυχή της κυψέλης και η ψυχή της κυψέλης , σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για τον απίστευτο ρόλο που παίζουν οι βασίλισσες στην υγεία και την επιτυχία μια κυψέλης . 

Η βασίλισσα είναι υπεύθυνη για την γέννηση των αυγών που θα γίνουν η επόμενη γενιά μελισσών στην κυψέλη. Σε περιόδους πλήρης ανάπτυξης του μελισσιού (Άνοιξη) μπορεί να γεννήσει εώς και 2000 αυγά την ημέρα . Εκτός από τον ρόλο της ως αναπαραγωγική δύναμη της κυψέλης ,η βασίλισσα απελευθερώνει επίσης φερομόνες που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των άλλων μελισσών στην αποικία. Αυτές οι φερομόνες βοηθούν στη διατήρηση της αρμονίας και της οργάνωσης στην κυψέλη. Οπότε ένα μελίσσι που είναι ήρεμο οφείλεται στην βασίλισσα του . Είναι το κυριο γρανάζι της μηχανής .

Δυστυχώς, οι βασίλισσες δεν ζουν για πάντα και όταν μια αποικία χάσει τη βασίλισσα της, κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Ως μελισσοκόμος, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια μιας αποτυχημένης βασίλισσας και να λάβετε μέτρα για να αντικαταστήσετε την βασίλισσα . Μερικά από τα σημάδια μιας αποτυχημένης βασίλισσας περιλαμβάνουν μείωση του αριθμού των αυγών που γεννιούνται, μείωση του αριθμού των κηφήνων στην αποικία και αυξημένη τάση σμηνουργίας.

Η αντικατάσταση της βασίλισσας σε μια κυψέλη είναι μια απλή διαδικασία αλλά είναι σημαντικό να γίνει σωστά και να διασφαλιστεί η επιτυχία της κυψέλης . Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε την παλιά βασίλισσα από την αποικία και να καταστρέψετε τυχόν κελιά σμηνουργίας η αντικατάστασης .Στη συνέχεια, ο μελισσοκόμος θα πρέπει να εισάγει μια νέα, ζευγαρωμένη βασίλισσα στην κυψέλη . Οι εργάτριες θα δεχτούν γρήγορα τη νέα βασίλισσα και θα αρχίσουν να τη φροντίζουν.



Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال