Μελισσοκομία: Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ για μέγιστη απόδοση μελιού σε νομές και ανθοφορίες


 

Σήμερα θα σας αναλύσουμε την μέθοδο που χρησιμοποιεί η ομάδα του e-Melissokomos.gr . Πρόκειται για μια τεχνική για την αύξηση της παραγωγής μελιού στη μελισσοκομία , ώστε να πάρουμε τα μέγιστα από τα μελίσσια μας σε παραγωγή μελιού .

 Η μέθοδος αυτή  είναι μια τεχνική για την αύξηση της παραγωγής μελιού στη μελισσοκομία σε νομές που έχουμε προγραμματίσει να πάμε. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη διαίρεση μιας κυψέλης σε μικρότερες και την ενίσχυση των δυνατών μελισσιών από μελίσσια δότες . 

Το πρώτο βήμα στη μέθοδο είναι να διαιρέσει την κυψέλη σε μικρότερες κυψέλες. Κάθε κυψέλη δημιουργείται παίρνοντας μερικά πλαίσια μελισσών και γόνου από την αρχική αποικία και φτιάχνοντας μια νέα κυψέλη, μικρότερη κυψέλη.

 Μερικός αριθμός των πλαισίων από την κυψέλη στη συνέχεια μεταφέρετε στην αρχική κυψέλη με την προσθήκη ή την αφαίρεση πλαισίων, ανάλογα με το μέγεθος της κυψέλης που θέλουμε να φτιάξουμε για να πάμε σε μια νομή .

 Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι επιτρέπει στους μελισσοκόμους να αυξήσουν νωρίς την άνοιξη των αριθμών των μελισσιών τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μελισσοκόμους που στοχεύουνε να πάνε σε νομές . 

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η μέθοδος επιτρέπει στους μελισσοκόμους να χειρίζονται τον μέγιστο αριθμό πλαισίων σε κάθε κυψέλη προκειμένου να παίρνουν το μέγιστο από κάθε νομή. Με την προσθήκη ή την αφαίρεση πλαισίων.

 Το βασικό σχέδιο για τη χρήση της μεθόδου είναι το εξής:

 Νωρίς την άνοιξη σημαδεύουμε τα δυνατά μελίσσια που θα τα πάμε σε πολλές νομές όλη την μελισσοκομική χρονιά . Δηλαδή τα δυνατότερα μελίσσια μας μέσα στο μελισσοκομείο μας.

 Εντοπίστε τη βασίλισσα και σημειώστε την με μαρκαδόρο ώστε να ξέρετε ότι είναι η παλιά βασίλισσα .

 Ελέγξτε την κυψέλη για βασιλοκελιά όταν ξεκινήσει η περίοδο της σμηνουργίας την άνοιξη .

 Εάν δεν υπάρχουν βασιλοκελιά τροφοδοτήστε με σιρόπι τα μελίσσια σας ώστε να αναπτυχθούν και πιθανόν να κάνουν και βασιλοκελιά.

Μόλις υπάρχουν βασιλοκελιά επιλέξτε αυτό με την καλύτερη προνύμφη, συνήθως το μεγαλύτερο είναι το καλύτερο.

 

Χαλάστε όλα τα υπόλοιπα βασιλοκελιά , Πάρτε το πλαίσιο με ένα ακόμη πλαίσιο με μέλι και ένα άδειο πλαίσιο . Και φτιάξτε μια καινούργια αποικία .  

 Ελέγξτε την καινούργια αποικία μετά από 25 μέρες για να δείτε αν γεννάει η καινούργια βασίλισσα . Αν γεννάει πήγαν όλα καλά . Αν όχι μεταφέρετε τα πλαίσια σε αλλά μελίσσια η τοποθετήστε ένα πλαίσιο με γόνο ημέρας ώστε να ξανά φτιάξουν καινούργια βασίλισσα.

 Σημαντικό βήμα είναι να τροφοδοτούμε αυτά τα νέα μελίσσια με σιρόπι η τροφές ώστε να αναπτυχθούν εύκολα μιας και αυτός είναι ο σκοπός μας για αυτά τα μελίσσια .

 Τώρα το σημαντικότερο. Όταν θέλετε να πάτε σε κάποια νομή ώστε να πάρετε μέλι , από της καινούργιες αποικίες που φτιάξατε θα παίρνετε πλαίσια με γόνο και της μέλισσες που είναι περιττά . Με 3-4 πλαίσια αυτό το μελίσσι θα βγάλει άνετα την χρονιά με επαρκή τροφή.

 Τα υπόλοιπα πλαίσια θα τα δίνετε στα μελίσσια που κυνηγάνε ανθοφορίες και νομές και έτσι πάντα τα μελίσσια θα είναι δυνατά σε κάθε νομή και θα παίρνετε το μέγιστο σε απόδοση μελιού , και τα καινούργια μελίσσια που φτιάξατε του χρόνου την άνοιξη θα είναι καινούργια δυνατά μελίσσια με νέες βασίλισσες, αυτές οι καινούργιες βασίλισσες θα είναι έτοιμες και αυτές να πάνε σε νομές.

 Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η ομάδα μας και περνούμε το μέγιστο σε κάθε ανθοφορία που κυνηγάμε να πάρουμε μέλι . Και ταυτόχρονα αυξάνουμε και το μελισσοκομείο με μελίσσια .

 Μια δοκιμή θα σα πείσει . Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το ώστε να επωφεληθούν οι νέοι μελισσοκόμοι .

 


Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال