Το κινεζικό βελονάκι εμβολιασμού (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Το κινεζικό βελονάκι εμβολιασμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όνομα βελονάκι προκύπτει από το ότι άλλα ανάλογα εργαλεία μοιάζουν με βελονάκι πλεξίματος, ενώ δεν είναι λίγοι που χρησιμοποιούν όντως βελονάκι για αυτή την εργασία.Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ δεν μοιάζει με βελονάκι. Είναι ένα κινέζικο εύκαμπτο στέλεχος, που συμπληρώνεται από ένα πλαστικό έμβολο στηριγμένο σε ένα ελατήριο. Κάποια τα έχω πάρει από το melissopolis, κάποια από το wish. Είναι λίγο ευτελής κατασκευές οπότε καλό είναι να πάρει κανείς πολλά.

Βυθίζουμε το έλασμα στο κελί, το περνάμε κάτω από τον νεαρό γόνο, το σηκώνουμε με το γόνο κολλημένο στο έλασμα και το βάζουμε στο κελί που θέλουμε να εμβολιάσουμε. Μετά σπρώχνουμε το πλαστικό έμβολο, που αναλαμβάνει να τοποθετήσει την προνύμφη στο νέο της κελί. Είμαστε έτοιμοι. Σημαντικό είναι να υπάρχει το ανάλογο υπόστρωμα. Δεν βάζουμε δηλαδή την προνύμφη σε «στεγνό» κελί αλλά έχουμε βάλει πριν στον πυθμένα του λίγο πολτό. Αυτά θα τα δούμε και όταν φτάσουμε στα κελιά.

Στo video που ακολουθεί, φαίνεται η διαδικασία, όχι όμως σε πραγματικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα μια κερήθρα με κηφηνογόνο, που κόπηκε για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης. Η προνύμφη βγαίνει και μπαίνει στο ίδιο κελί, απλά για να δούμε τη διαδικασίαΝεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال