Μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελισσοσμηνών -Σε καραντίνα ολόκληρη περιοχή


Ασθένεια των μελισσών: Γερμανική πόλη εγκαθιστά ζώνη αποκλεισμού

Μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελισσοσμηνών στην περιοχή του Λίχτενμπεργκ: Πυρετός σκοτώνει τις προνύμφες των ζώων. Το παθογόνο μπορεί να επιβιώσει για χρόνια και να προκαλέσει νέες μολύνσεις…

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τις μέλισσες στη Γερμανία
Η κλιματική αλλαγή και η εντατική γεωργία προκαλούν προβλήματα στα ζώα.

Στο Βερολίνο, οι μέλισσες παλεύουν τώρα με μια θανατηφόρα ασθένεια: σύμφωνα με πληροφορίες από το περιφερειακό γραφείο του Lichtenberg, εκεί έχει ξεσπάσει η αμερικανική φυματίωση – θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πραγματική μαζική θνησιμότητα μεταξύ των αποικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο της περιφέρειας, από το σύνολο των 200 μελισσοκομείων της περιφέρειας, δέκα βρίσκονται στην απαγορευμένη περιοχή – όλα αυτά πρέπει τώρα να εξεταστούν.

Μέτρα πρόληψης

Οι μελισσοκόμοι μπορούν να λάβουν μέτρα για την προστασία των αποικιών τους από το παθογόνο: Για παράδειγμα, η τακτική επιθεώρηση του γόνου εξασφαλίζει την έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας – και συνεπώς τη μικρότερη εξάπλωση.

Επιπλέον, οι χρησιμοποιημένες κυψέλες πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά και οι προνύμφες δεν πρέπει να τρέφονται με ξένο μέλι.

Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο την ασθένεια. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε επίσης ένα κρούσμα στην περιοχή του Gießen στην Έσση.

Την άνοιξη υπήρξαν επίσης κρούσματα της ασθένειας στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στις περιφέρειες Coburg και Regensburg.

Οι συνέπειες της νόσου είναι εκτεταμένες: αν μια αποικία έχει μολυνθεί, η μόνη λύση είναι συνήθως η θανάτωση των ζώων.
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال