Οδηγός Βήμα προς Βήμα για την Κατασκευή Πεντάρας Κυψέλης: Πλήρες Σχέδιο και Πρακτικές Συμβουλές

 

Για την χρησιμότητα των κυψελών πέντε πλαισίων έχω ξαναμιλήσει , εγώ τις θεωρώ το σημαντικότερο μέρος του εξοπλισμού , μετά το ξέστρο και το καπνιστήρι . Μπορούν να πάρουν  την μορφή παραφυάδας ,  να χρησιμοποιηθούν σαν παρακαταθήκη βασιλισσών ,σαν παγίδες αφεσμών (έχω πει πως έχω πάντα μία μέσα στο αυτοκίνητο την άνοιξη)  και για χίλιους ακόμα λόγους  ανάλογα την τέχνη του καθενός μας .
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα τύπο κυψέλης πέντε πλαισίων. Πρώτα απ όλα θα χρειαστώ δύο τμήματα από τάβλα – σανίδα 2 εκ. πάχους με διαστάσεις  19 Χ 26 εκατ.

Τις οποίες έχω περάσει από το ρούτερ για να φτιάξω τα «χερούλια» τους   και στην μία από τις δύο έχω φτιάξει και την πορτούλα , από πηχάκι , για να μπαινοβγαίνουν τα κορίτσια .  


Στην συνέχεια θα φτιάξω την πατούρα (το πάτημα) των πλαισίων στο δισκοπρίονο , εργασία που θέλει προσοχή (μπορώ να το κάνω με το ρούτερ ή να μου το φτιάξει ένας επαγγελματίας μαραγκός )με βάθος 2 εκατ. Χ  1 εκατ.

Στην παρέα των υλικών θα προστεθούν τώρα δύο τμήματα από κόντρα πλακέ 12 χιλιοστών με διαστάσεις 50,5 Χ 27,5 εκατ.
Και όλη η παρέα πηγαίνει για συναρμολόγηση στον πάγκο εργασίας όπου  με κόλλες, καρφιά και όρεξη θα πάρει μορφή η μικρή κυψέλη.
Καλά πάμε .  Τώρα θα κόψω το κομμάτι της βάσης  από κόντρα πλακέ 12 χιλιοστών με διαστάσεις  19 Χ 53 εκατ. , θα του βάλω και δύο πόδια, και ξανά στον πάγκο να ενωθεί με την υπόλοιπη παρέα των υλικών με κόλλες και καρφιά .

Στο σημείο αυτό θα βάλω τις βίδες , για να  δέσει η  κατασκευή  , αφού όμως έχω κάνει προεργασία στα σημεία αυτά ώστε να μην σχίσει το 12άρι κόντρα πλακέ .

Καιρός είναι να βάλω την μεταλλική επικάλυψη στην πατούρα – πάτημα του πλαισίου.  Η λαμαρίνα που βάζω είναι 0,25 χιλιοστά και λυγίζει με το χέρι , αλλά για να είναι πιο εύμορφη – όμορφη , έφτιαξα μια μικρή στρατζούλα . Δείτε τι κάνω.

Καπάκι ? Πάμε να φτιάξουμε και το καπάκι . Τα υλικά είναι : δύο τμήματα 12άρι κ.π διαστάσεων 50,5 Χ 6 εκατ.  δύο τμήματα 19 Χ 6 εκατ. και για σκεπή 50,5 Χ 21,4 εκατ. από 6άρι κ.π. Πρώτα πάμε στο ρούτερ για τους αεραγωγούς και μετά για συναρμολόγηση.Και όλα αυτά υπό την σκιά μου , κάτω δεξιά στην γωνία της φωτογραφίας.  Η λαμαρίνα τώρα γύρισε με το χέρι και οι γωνίες της με το σφυράκι γιατί κόβει δακτυλάκια .

Πηγή http://marathon-honey.blogspot.com/
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال