Αρκαδία: Απογοήτευση στους μελισσοκόμους για τη χρονιά που πέρασε


Άγνωστες παραμένουν οι συνέπειες της μετακίνησης μελισσοκόμων από την Πελοπόννησο στη Θεσσαλία. Στην Αρκαδία, ήδη δύο μελισσοκόμοι, που είχαν μεταφέρει τις κυψέλες τους στην περιοχή, υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Ο Σταύρος Δημάκος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Αρκαδίας, εμφανίζεται ιδιαίτερα απαισιόδοξος. «Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι, θα καταντήσουμε χομπίστες. Θα κρατάμε έναν μικρό αριθμό κυψελών για να λέμε ότι κάναμε κάποτε, αυτήν τη δουλειά» σημειώνει, και προσθέτει: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν είναι ότι ενώ την περασμένη χρονιά μας επιδοτούσαν την κυψέλη με 5,65 για τις μετακινήσεις, φέτος μας μείωσαν την επιδότηση σε 5,30». Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, διαφαίνεται μια ανανέωση στον κλάδο των μελισσοκόμων, έστω και σε μικρή έκταση.

Όπως αναφέρει ο Σταύρος Δημάκος «ο αριθμός για τις αιτήσεις κατεχόμενων κυψελών στην Αρκαδία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και έχουν προστεθεί νέα άτομα που γράφονται στα προγράμματα για τις επιδοτήσεις κυψελών».

Αναφερόμενος στη χρονιά που έκλεισε, υπογραμμίζει ότι «αυτήν τη χρονιά θα τη θυμόμαστε για πάντα. Είναι η μοναδική χρονιά που ξεκινήσαμε και τελειώσαμε ταΐζοντας. Η άνοιξη δεν ήρθε ποτέ και έτσι έπρεπε να αναλάβουμε τις ευθύνες για να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε. Τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν σταμάτησε να βρέχει. Ήταν καταστροφικοί μήνες».

Πηγή ypaithros.gr
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال