Μελίσσες και Χειμώνας : Πόσο μέλι χρειάζεται μια κυψέλη για ασφαλές ξεχειμώνιασμα


 

Οι μέλισσες είναι θερμοκρασιακά ευαίσθητα έντομα και ο χειμώνας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη δραστηριότητά τους καθώς και τις ανάγκες τους για το μέλι. Οι ανάγκες σε μέλι των μελισσών κατά τη διάρκεια του χειμώνα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των μελισσών (π.χ. μέλισσες εργάτριες, βασίλισσες, συλλέκτριες ), η ένταση του χειμώνα, η διαθεσιμότητα των τροφικών πόρων και η κλίμακα της μελισσοκομίας.

Οι μέλισσες αποθηκεύουν το μέλι ως τροφή για τον χειμώνα, καθώς δεν είναι τόσο ενεργές στην συλλογή νέων τροφικών πόρων κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών. Η ποσότητα του μελιού που χρειάζονται εξαρτάται από τον αριθμό των μελισσών, το μέγεθος της κυψέλης και τη διάρκεια του χειμώνα.

Συνήθως, ένα ισχυρό μέλισσι που προετοιμάζεται για τον χειμώνα μπορεί να χρειαστεί γύρω στα 15-30 κιλά μέλι για να επιβιώσει μέχρι την άνοιξη. Ενδέχεται, όμως, να απαιτηθεί μεγαλύτερη ποσότητα σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών. Σημαντικό είναι να παρακολουθείτε την ποσότητα του μελιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να τροφοδοτείτε τις μέλισσες εάν απαιτείται.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η φροντίδα των μελισσών κατά τη διάρκεια του χειμώνα απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση και γνώση των τοπικών συνθηκών και των αναγκών του μελισσιού.

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال