Λεμόνια:Με 8 λεπτά τιμή παραγωγού , αφήνουν τα λεμόνια στα δέντρα


Η ισπανική βιομηχανία λεμονιού βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης το 2024, με τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν μια από τις χειρότερες χρονιές τους. Με 400.000 τόνους ασυγκομίστους λεμόνια στα δέντρα και τιμές παραγωγού που κυμαίνονται στα χαμηλά, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Μικροκαλλιεργητών και Κτηνοτρόφων (UPA) συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Υπουργό Γεωργίας Αλιείας και Τροφίμων της Ισπανίας, κ. Luis Plana, για να αναζητήσουν λύσεις σε αυτήν την κρίση. Ζητήθηκε η άμεση ενεργοποίηση μέτρων απόσυρσης του προϊόντος και η τροποποίηση των προγραμμάτων των Ομάδων Παραγωγών, προκειμένου να αποτραπεί ο περαιτέρω κορεσμός της αγοράς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα λεμονιού της UPA, Antonio Moreno, η υπερβολική φύτευση τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε κορεσμό της αγοράς, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών και την έλλειψη εμπορικού ενδιαφέροντος.

Η πρόταση για αύξηση των ελέγχων στις εισαγωγές λεμονιών από την Νότια Αφρική και την Αργεντινή είναι ένα άλλο βήμα που προτείνεται για την προστασία της ισπανικής αγοράς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Επιπλέον, οι παραγωγοί ζητούν την αύξηση των ελέγχων στις συμβάσεις των λεμονοπαραγωγών προκειμένου να αποτραπούν οι συμφωνίες σε τιμές κάτω του κόστους καλλιέργειας.

Συνοψίζοντας, η κρίση στην ισπανική βιομηχανία λεμονιού απαιτεί άμεσες δράσεις από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων μέτρων απόσυρσης του προϊόντος, τροποποίησης των προγραμμάτων παραγωγής και ενίσχυσης των ελέγχων στις εισαγωγές, προκειμένου να προστατευθεί η αγορά και να δοθεί ώθηση στους ισπανικούς παραγωγούς.
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال