Οδηγός υποβολής αίτησης ενίσχυσης για ελαιόλαδο (Κορωνοπληρωμές) - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Πέμπτη

Οδηγός υποβολής αίτησης ενίσχυσης για ελαιόλαδο (Κορωνοπληρωμές)

 


Άνοιξε η εφαρμογή για το Μέτρο 21 στον ιστότοπο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Το Μέτρο 21 είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης προσωρινής στήριξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους γεωργούς που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid - 19.

Οι αιτήσεις θα γίνονται από 17-11-2020 έως 27-11-2020

Ποιους αφορά - Ποιοι κάνουν αίτηση

Όλα τα φυσικά πρόσωπα οι οποίοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κάτοχοι γεωργικής έκτασης με καλλιέργεια ελιάς ελαιοποιήσιμης ή και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών ( Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι ), διπλής κατεύθυνσης. 

Κλάση επιλέξιμης έκτασης και ύψος ενίσχυσης ανά δικαιούχο


Το ha είναι μονάδα μέτρησης, το λεγόμενο εκτάριοΈνα εκτάριο ισούται με 100 άρια ή 10.000 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή 10 στρέμματα.

Για την αποφυγή διπλής χρηματοδότησης ή υπεραντιστάθμισης από άλλα ενωσιακά ή εθνικά καθεστώτα, στο πλαίσιο της στήριξης για τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας Covid -19, λαμβάνεται υπόψιν ότι το σύνολο των ποσών στήριξης που μπορεί να λάβει ένας δικαιούχος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid -19, όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 7.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Όταν ο αγρότης δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης εγγεγραμμένος στο ΜΑΕΕ τότε με την είσοδο στην εφαρμογή του Μέτρου 21 θα του εμφανίζει ότι δεν πληρεί το κριτήριο επιλεξιμότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον σύνδεσμο https://p2.dikaiomata.gr/M21 

Αν δεν έχει κωδικούς ΟΠΕΚΕΠΕ ο γεωργός θα πρέπει να συνδεθεί πρώτα στον σύνδεσμο 

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/  

Άν έχει χάσει τους κωδικούς μπορεί με εύκολα βήματα να βγάλει καινούργιους.

Μπορεί να κάνει αλλαγή email στην περίπτωση που δεν το θυμάται.

.

Συμπληρώνοντας το ΑΦΜ του και το νέο email, θα παραλάβει στο email κωδικό επιβεβαίωσης της αλλαγής email τον οποίο ενώ θα κάνει επιβεβαίωση στη φόρμα που θα του αποσταλεί στο Μail, θα επανέλθει στη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα κάνει ολοκλήρωση μεταβολής email χρησιμοποιώντας και τους κωδικούς Taxis net για πιστοποίηση.

Αν θέλει να αλλάξει μόνο τον κωδικό, θα πατήσει στην εικόνα στο σημείο που αναφέρει Αλλαγή κωδικού όπου θα συμπληρώσει πάλι το ΑΦΜ και θα κάνει εισαγωγή νέου κωδικού.

Αν δεν θυμάται και τα δύο μπορεί να τα κάνει ταυτόχρονα.

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή θα επιλέξει το Μέτρο που τον ενδιαφέρει ''Μέτρο 21''

.
Μετά θα επιλέξει Ένταξη - Αιτήσεις και + ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι κατά τη συμπλήρωσης της αίτησης δηλώνουν ότι:

  • δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση από άλλο Εθνικό ή Ενωσιακό Πρόγραμμα, ή
  • δεν έχουν ήδη λάβει οικονομική ενίσχυση για το σύνολο ή μέρος της προτεινόμενης Πράξης, ή
  • έχουν λάβει ενίσχυση στο πλαίσιο της στήριξης για τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας Covid - 19. Η εν λόγω ενίσχυση προσυμπληρώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.  
Επιλέγεται ένα από τα παραπάνω.

Δεν απαιτείται η αποστολή υπογεγραμμένων αντίγραφων ή αποδεικτικών κατάθεσης της αίτησης από τους υποψηφίους.

Τα στοιχεία των αγροτεμαχίων είναι προσυμπληρωμένα όπως φαίνονται στη Δήλωση Καλλιέργειας και Εκτροφής.

Ανάλογα την έκταση ( εκτάρια ) του βγάζει αυτόματα και το ποσό που δικαιούται. Γίνεται έλεγχος στοιχείων και πατάμε Οριστικοποίηση.


της Φωτεινής Μακρή
Λογίστριας - Φοροτεχνικού Ά τάξης


Πηγή - ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου